Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Sporarbejde

Letbanen varsler støjende aften-, nat- og weekendarbejde

3. september 2020

 

Letbanens entreprenører er inde i deres slutspurt, hvor der i perioder bliver arbejdet om aftenen, natten og i weekenden, for at letbanen kan blive afleveret til tiden.

Arbejde, der i den forbindelse støjer udover de almindeligt tilladte støjgrænser, varsler letbanen med sms til naboerne. Dette er et krav fra Odense Kommunes miljømyndighed. Arbejde, der ikke støjer udover de almindeligt tilladte støjgrænser, bliver ikke længere varslet.

Odense Letbane vælger sms-modtagerne ved at lave et geografisk udsnit i et særligt program. Det geografiske område bliver valgt ud fra et skøn om, hvor entreprenørens arbejde kan være til gene.

Programmet finder de mobilnumre, der er registreret i nummeroplysningen inden for området, og udsender sms’en.

Hvis du ønsker at modtage sms’er, men har hemmeligt nummer eller er registret på en anden adresse, end hvor du ønsker varsling fra, kan du selv tilmelde dig letbanens sms-service.

 

Tilmeld dig Odense Letbanes SMS-service

 

Her kan du også afmelde sms'er, hvis du som nabo ikke ønsker at blive varslet om støjende arbejde uden for normal arbejdstid.

Vær opmærksom på, at sms’erne ikke kan besvares, men du er altid velkommen til at kontakte Odense Letbane.

 

Kontakt Odense Letbane

 

Fakta om støjende arbejde

  • Letbanens støjende anlægsarbejde bliver koordineret med Odense Kommunes miljømyndighed.

 

  • Det meste af letbanens støjende anlægsarbejde skal udføres indenfor normal arbejdstid mandag-fredag klokken 07.00 – 18.00. Indimellem er det dog nødvendigt at lave støjende arbejde uden for dette tidsrum, hvis arbejdet ellers vil genere trafikken.

 

  • Støjende arbejde udenfor normal arbejdstid kræver en godkendelse fra miljømyndigheden, og er typisk arbejde, der foregår med større maskiner som eks. gravemaskine, kran, betonblander, tromle, lastbil, fliseskærer eller vinkelsliber.

 

  • Støjgrænserne for letbanens anlægsarbejde er fastlagt i Odense Letbanes VVM-tilladelse og måles i decibel, typisk ved skelgrænsen imellem offentlig vej og naboer. 

 

  • Arbejde med skovl, kost og mindre håndværktøj kategoriseres normalt som ikke støjende arbejde, og kan derfor udføres udenfor normal arbejdstid uden særlig tilladelse fra miljømyndigheden. Læs mere om generelle regler for støj.

 

Følg letbanearbejdet - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse