Nabo til vejarbejdet
Letbane

Letbanen vil bringe byens oplevelser tættere på dig

16. november 2017

 

Når letbanen kommer, bliver det ikke kun nemmere at komme på arbejde eller til studiet. Det bliver også nemmere at komme rundt til byens mange tilbud inden for kultur, handelsliv, idræt og natur. Derfor har vi lavet en lille oversigt over nogle af de oplevelser, som letbanen giver nem adgang til i 2020.

 

Forestil dig en flot solskinssøndag i oktober. Du og kæresten får lyst til at gå en tur i skoven. I hopper på letbanen i Odense C og står godt 20 minutter senere af ved letbanestoppet ’Parkering Odense Syd’. Her spadserer I ned ad en knitrende grussti mod Glisholm Skov – med udsigt til en god travetur omkring søen og hen til Hollufgård, der huser en ny skulpturudstilling.

Sådan kan du i fremtiden komme ud i naturen med letbanen. Den kommer nemlig tæt på en masse kulturtilbud, shopping-muligheder, sports- og fritidsaktiviteter samt grønne områder på sin 14,5 kilometer lange vej fra Tarup Centret, gennem centrum og til Hjallese i syd.

 

VIDEO: Visualiseringer af Odense Letbane - fra Tarup til Hjallese

 

- Letbanen vil binde byen sammen på en ny måde, og den vil have mange forskellige anvendelsesmuligheder. Det er oplagt også at benytte letbanen også i fritiden – og ikke kun når man skal til og fra arbejde. Fordelene med at slippe for trafikken og besværet med at finde P-plads har man jo hele ugen, siger Rune Bager, chef for nabokommunikation hos Odense Letbane P/S.

- Derfor har vi lavet et lille oversigtskort, hvor man hurtigt kan få overblik over nogle de mange oplevelsesmuligheder, der findes i Odense langs letbanen.

 

(Artiklen fortsætter under kortet)

Zoom ind på kortet og klik på én af de mange oplevelser for mere info.

 

Letbanen kommer forbi en række rekreative områder, blandt andet det store og fredede naturområde 'Højstrup oplevelsesplads', som ligger tæt på den kommende station 'Højstrup' på Rismarksvej.

Odense Havn er med Byens Ø's mange vandaktiviteter, Odense Havnebad og havnepladsen også em oplagt destination, som kan nås til fods på under 10 minutter fra Odense Banegård Center, hvor letbanen naturligvis også stopper.

 

Zoom helt tæt på: Sådan bliver letbanen i dit nabolag

 

Har man svært ved at vælge, når der skal shoppes, så er letbanen det oplagte valg. Den kører nemlig lige til døren af byens tre største butiksområder:

Fra Tarup Center, der ligger ved letbanens nordlige endestation, ind omkring centrum med de mange små gader og cafeer og ud til Rosengårdcentret samt de store varehuse på Ørbækvej. Dermed vil de fleste kunne finde gode indkøbsmuligheder langs letbanen, hvad enten man er til gågader og specialbutikker i de hyggelige sidegade eller shoppingcentrenes store udbud og behagelige indeklima.

- Det er svært at spå præcist om, hvordan letbanen kommer til at blive brugt i fremtiden. Men jeg forestiller mig da, at den også i høj grad vil være det foretrukne valg, når man vil ud have sig en oplevelse i weekenden – uanset om man er til natur eller kultur. Ikke mindst hvis man er en større gruppe. Der kan jo være flere end i familiebilen, og så skal man heller ikke tænke på, at man skal køre hjem, slutter Rune Bager.

 

Følg letbanearbejdet i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×