Letbane

Letbanens logo viser vej til de 26 stationer

8. januar 2021

 

I takt med, at anlægsarbejdet for Odense Letbane skrider frem, bliver letbanens nye, røde logo en stadig mere synlig del af gadebilledet.

Logoet bliver vejviseren, som på både kort og længere afstand guider passagerer hen til de i alt 26 stationer langs letbanens 14,5 km lange rute. Når letbanen går i drift fra efteråret 2021, vil logoet være oplyst døgnet rundt og vil derfor især i de mørke timer blive en vigtig stedmarkør, som passagerer kan sigte efter. Det samme kan bilister, der skal hente eller bringe passagerer på stationen.     

(Artiklen fortsætter under billedet.)

Her ses logostanderen på Bilka Station. Når letbanen går i drift, bliver selve logoet oplyst, så det kan ses på afstand. 


 - Logoet er basalt set et stort O for Odense over et L for letbane. Altså OL for Odense Letbane, forklarer Lars Larson, Managing Director i designbureauet Kontrapunkt, som har udviklet letbanens designlinje, herunder logoet. Han uddyber:

- Samtidig er O’et formet på en måde, så man kan se det som en signatur for et letbanetog – hvor L’et så bliver tracéet. På den måde har logoet lidt piktogramkarakter. Det er uhyre enkelt og let at genkende, og man vil kunne identificere stationerne på flere hundrede meters afstand.


Med det store O læner Odense Letbane sig op ad andre ”bogstav-logoer” som eksempelvis det store S i de københavnske S-tog og Metro’ens store M.

- Inden for transportsektoren kører man generelt med et formsprog, som er meget afdæmpet og meget tydeligt. Det er et symmetrisk symbol, som står meget roligt, og det har været væsentligt for os i designforløbet, forklarer Lars Larson.

 

Letbanens design og logo


Logoet optræder i flere forskellige sammenhænge – og forklædninger. Blandt andet i forbindelse med letbanens sikkerhedskampagne, ”Se letbanen i øjnene”, der blev lanceret i foråret 2020. Kampagnens visuelle signatur er baseret på det nye logo – dog vendt på hovedet, så det fremstår som et sæt øjne.

- Når letbanen går i drift, bliver den en ny og hidtil ukendt trafikant, som både bilister, fodgængere og cyklister skal vænne sig til at være opmærksom på, fortæller Benthe Vestergård, kommunikationschef ved Odense Letbane.

- Her viste det fremtidige logo sig som en gave, fordi det kan anvendes som øjne, der ændrer udtryk afhængigt af de tilhørende budskaber. Vi har således fået skabt en unik sammenhæng mellem logoet og trafiksikkerhedskampagnen, som forhåbentligt vil vække folks opmærksomhed på letbanen i trafikken, tilføjer Benthe Vestergård.

Over de kommende måneder bliver letbane-logoet gradvist endnu tydeligere i kampagner, på billeder, hjemmesider osv. Alt sammen med det formål at skabe størst mulig identitet og genkendelighed, så kommende passagerer lærer at forbinde OL-symbolet med et attraktivt transporttilbud lige i nærheden.        

 

 

Følg letbanearbejdet - tilmeld dig letbanens nyhedsbrev her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse