Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Mennesker

Letbanens naboer i Benediktsgade er overvejende positive

14. juni 2016

 

Beboere og erhvervsliv i Benediktsgade har oplevet mange ændringer i trafikken og andre gener, siden arbejdet med at gøre gaden klar til letbanen begyndte i januar. Alligevel er flertallet positivt stemt over for letbaneprojektet. En del ønsker dog bedre information om arbejdet.

 

58 procent af naboerne synes, at det i høj eller nogen grad er positivt, at der anlægges en letbane i Odense. 23 procent synes, at det i høj eller nogen grad er negativt.

 

Sådan lyder én af konklusionerne i en spørgeskema-undersøgelse, som Odense Letbane P/S har lavet blandt beboere og erhversliv i og omkring Benediktsgade. Undersøgelsen er udsendt via sms og og digital post i begyndelsen af juni, og 145 har svaret – omkring en fjerdedel af de mulige deltagere.

 

- Arbejdet med at gøre Benediktsgade klar til letbanebyggeriet har nu været i gang i et lille halvt års tid. Det har været en periode præget af forskellige gener i forbindelse med gravearbejdet – ikke mindst en lang række større og mindre omlægninger af trafikken. Så det glæder os, at der fortsat er stor tilslutning til letbaneprojektet blandt vores naboer, siger Rune Bager, chef for nabokommunikation hos Odense Letbane P/S.

 

 

Odenseanerne er trods bøvl og gener generelt positivt over for letbanen

 

 

Samtidig ønsker en del af deltagerne i undersøgelsen dog bedre information om gravearbejdet. 37 procent føler sig dårligt eller meget dårligt informerede, mens 32 procent føler sig godt eller meget godt informerede.

 

- Vi havde selvfølgelig håbet, at tilfredsheden med informationsniveauet var højere. Men det har været et kompliceret puslespil at flytte rør og kabler i Benediktsgadede, og der har været en del uforudsete forhold undervejs. De mange ændringer i trafikken har været svære at få overblik over for en del af naboerne, siger Rune Bager og slutter af med et løfte:

 

- Vi tager nu responsen i undersøgelsen og erfaringerne fra Benediktsgade med os i det videre arbejde med at informere om letbanearbejdet.

 

 

Hent og læs den samlede undersøgelse her

 

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×