Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Sporarbejde

Letbanens nye logo er kommet op i Hjallese

29. oktober 2019

 

For første gang kan man nu se letbanens drifts-logo i bybilledet. I hvert fald hvis man lægger vejen forbi det store kontrol- og vedligeholdelsescenter i Hjallese, hvor arbejdet med at blive klar til at modtage tog er i fuld gang.

Her er den første af mange logo-standere nemlig nu sat op.

 

VIDEO: Kom bag om letbanens design

 

Man skal dog kigge godt efter – og også bruge sin forestillingsevne en smule. For standeren og logoet er pakket ind i plastic, og det vil den være, indtil den samlede letbane er klar til at blive taget i drift.

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

Det er stationen ved det kommende parkeringsanlæg ved motorvejen, Parkering Odense Syd, der som den første får en logostander op. Parkeringsanlægget bliver nærmeste nabo til kontrolcentret. Selve P-pladsen er ikke bygget endnu, men den tilhørende station er godt på vej.

Letbanens drifts-logo er anderledes end det, man måske kender fra anlægsselskabet.

 

 

Det nye logo forestiller et O, som i Odense, over et liggende L, som i Letbane. Men samtidig kan logoet også ses som en signatur for letbanen set forfra, hvor O’et bliver til selve toget, mens L’et bliver til sporet.

Den stærke røde farve kommer til at skabe genkendelighed på alle letbanens 26 stationer i Odense.

Logo-standerne bliver i øvrigt fremstillet lokalt. Det er Sanderum Maskin- og Smedeværksted, der har sikret sig ordren på de mange standere af lakeret stål. Samme firma leverer også læskærmene med tilhørende infobokse til alle letbanens stationer.

 

Følg letbanearbejdet i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

 

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse