Anlægsarbejde

Lettere nu at udføre arbejde nær letbanen

5. maj 2022


Odense Letbanes operatør, Keolis, er nu ansvarlig for infrastrukturen ved Odense Letbane.

Dermed står Keolis for at tage stilling til alle ønsker om at udføre arbejde nær letbanen – ligesom Keolis har ansvar for at udstede tilladelser og udbyde relevante letbanesikkerhedskurser til alle, som skal udføre arbejdsopgaver nær letbanen.

- Med overdragelsen til Keolis har vi nu det setup, som også vil gælde, når letbanen er i drift. Det betyder, at letbanesporet ikke længere kategoriseres som en ”byggeplads”, og der er ikke samme omfang af entreprenøropgaver, som skal koordineres, sådan som det har været tilfældet i de senere år under anlæggelsen og de tekniske test. Fra nu af bliver det nemmere få tilladelse til at arbejde nær letbanen, forklarer Søren Thrane, teknisk chef ved Odense Letbane.

Keolis har overtaget opgaven med at håndtere øvrige projekter og arbejder, efter at Odense Letbanes hovedentreprenør, COMSA, den 26. april 2022 overdrog hele anlægget – og togleverandøren Stadler overdrog de 16 letbanetog – til Odense Letbane. Aftalen er, at Keolis håndterer praktiske og tekniske opgaver med at drive og vedligeholde banen – herunder sikre, at det er muligt for andre parter at udføre arbejder i nærheden. 

Arbejde og sikkerhed nær letbanen


- Det er stadig vigtigt, at du som entreprenør, håndværker eller nabo sætter dig grundigt ind i reglerne og overholder de sikkerhedsafstande, der gælder. Det handler grundlæggende om din egen sikkerhed, da det i værste fald kan være livsfarligt at komme for tæt på letbanens kørestrøm og sporene, uddyber Søren Thrane.

Men med overdragelsen til Keolis bliver visse afstandskrav mindre. Og der er vil i mindre grad være behov for en formel tilladelse til simple opgaver, f.eks. vinduespudsning – så længe sikkerhedsafstanden bliver overholdt.

Er du entreprenør eller håndværker – f.eks. vinduespudser, eller hvis du skal arbejde på et stillads – skal du sandsynligvis bruge kurset ”Vær sikker på letbanen”, som Keolis udbyder.

Det er et gratis kursus af tre timers varighed. Kurset udbydes flere gange om måneden, og som udgangspunkt afholdes på letbanens kontrol- og vedligeholdelsescenter, Søndre Hospitalsvej 6, i Hjallese.

Skal du udføre større og mere indgribende opgaver, som kræver særlige planer og godkendelser, kan du få brug for det mere omfattende kursus ”Letbanearbejdsleder”, som ligeledes udbydes gratis af Keolis.

Læs mere på odenseletbane.keolis.dk og skriv gerne via kontaktformularen på siden.

 

Få seneste nyt fra Odense Letbane - tilmeld dig nyhedsbrevet her

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse