Nabo til vejarbejdet
Letbanen i drift
Udbud

Lokal leverandør af cykelstativer blev fundet gennem ’datingportal’

8. november 2017

 

Runarsson A/S skal levere cykelstativer til hele letbanestrækningen. Firmaet er fundet gennem Odense Letbanes Leverandørportal, som man stadig kan tilmelde sig.

 

Alle de kommende letbanestationer skal have cykelparkering. Derfor har Odense Letbane netop skrevet kontrakt med den lokale stål- og montagevirksomhed, Runarsson A/S, om at lave cykelstativer til hele strækningen. Ifølge letbanens VVM-godkendelse drejer det sig om stativer til mindst 1815 cykler.

 

Firmaet Runarsson A/S, som har base i Seden, er fundet via Odense Letbanes Leverandørportal. Leverandørportalen er en slags ’datingportal’, der er lavet for, at mulige underleverandører kan gøre opmærksom på sig selv over for letbanens store entreprenører.

 

Men Odense Letbane kan også selv bruge databasen, når det gælder mindre bygherreleverancer, der ikke kræver en stor og kompliceret udbudsproces. For eksempel cykelstativer – eller andet byrumsudstyr som bænke, affaldsspande og askebægre.

 

 

God konkurrence om at drifte og vedligeholde letbanen

 

 

Hermann Runarsson, der er direktør for Runarsson A/S, skrev firmaet op i databasen for cirka to år siden.

 

- Dengang var vi et nystiftet firma, så jeg gik jeg jagt efter ordrer. De kommer jo ikke af sig selv. Jeg undersøgte markedet og gik blandt andet ind på letbanens hjemmeside, hvor jeg fandt Leverandørportalen. Jeg vidste, at der på et tidspunkt nok skulle komme noget, der var relevant for os, siger Hermann Runarsson og fortsætter:

 

- Så for noget tid siden blev jeg ringet op af Odense Letbane, som spurgte, om det ville passe os at afgive et tilbud på cykelstativer til letbanen. Det er dejligt, at vi nu har vundet ordren.

 

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

undefined

Det er cykelstativer af denne type, som også står foran blandt andet Musikbiblioteket, Runarsson A/S skal levere til letbanen.

 

 

Runarsson A/S vandt kontrakten i konkurrence med tre øvrige firmaer, som ligeledes er blevet indbudt til at byde på opgaven med at lave cykelstativer.

 

Fabrikken i Seden har to et halvt år på bagen og cirka 25 ansatte. Firmaet blev stiftet af Hermann Runarsson og en række kolleger på den daværende Weiss-fabrik, der besluttede at tage skeen i egen hånd, da Weiss lukkede aktiviteterne i Odense ned for at flytte produktionen til Polen. Runarsson A/S laver i dag specialbygget stålkonstruktion og teknisk montage til eksempelvis fjernvarme- og vandværker.

 

 

Zoom helt tæt på: Sådan bliver letbanen i dit nabolag

 

 

- Leverancen af cykelstativer til letbanen er ikke den største i vores ordrebog. Men vi kan bruge den til at fylde huller i kalenderen og holde vores folk i gang, forklarer Hermann Runarsson:

 

- Men vi håber selvfølgelig på at få flere ordrer i letbaneprojektet. Vi kan for eksempel hjælpe med at fremstille eller tilpasse stålelementer fra udlandet.

 

Muligheden er der, for det er først nu, Odense Letbanes Leverandørportal for alvor begynder at komme i spil som værktøj for letbanens store entreprenører. Det gælder især spanske Comsa, der fra næste år skal stå for sporarbejdet, bygge stationer og lave letbanens tekniske installationer.

 

Derfor kan firmaer, som gerne vil være underleverandør til letbaneprojektet stadig nå at skrive sig op i databasen. Den findes på odenseletbane.dk/supplier-portal 

 

 

Odense Letbanes Leverandørportal

 

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×