Nabo til vejarbejdet
Mennesker

Mere end 2000 skolebørn får refleksveste af letbanen

4. november 2015

 

Torsdag 5. november deler børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen gule refleksveste ud til indskolingsbørn på Vestre Skole – på vegne af Odense Letbane. Efterfølgende vil alle elever i 0.-3. klasse på skoler langs linjeføringen få en refleksvest. Odense Letbane uddeler vestene for at styrke trafiksikkerheden, når der i de kommende år er gravearbejde på skolevejen.

Arbejdet med at gøre byen klar til den kommende letbane er i fuld gang. Gravearbejdet rundt omkring i byen fører også til ændringer i trafikken, og det kan i nogle tilfælde føre til forvirring hos især de småtrafikanter, når der midlertidigt flyttes rundt på cykelstier, fodgængerfelter eller vejbaner.

Derfor uddeler Odense Letbane nu gule trafikveste med reflekser til alle børn i 0.-3. klasse på 13 skoler i distrikter, der krydses af letbanelinjen. I alt mere end 2000 odenseanske skolebørn vil få tilbudt en vest.

De første godt 160 refleksveste bliver uddelt torsdag 5. november klokken 08.30 – 09.30 til børn på Vestre Skole. Her vil børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) indlede og uddele vestene sammen med Mogens Hagelskær, administrerende direktør for Odense Letbane.


Gul farve gør forskellen

Det var i sin tid Susanne Crawley Larsen, som fik ideen med at gøre noget for trafiksikkerheden for de odenseanske skolebørn på denne måde.

- Jeg er rigtig glad for, at Odense Letbane har besluttet sig for at uddele refleksveste til de børn, hvor arbejdet med at anlægge letbanen kan komme til at påvirke skolevejen. Vejarbejdet gør, at alle skal være ekstra opmærksomme i trafikken, og her hjælper en trafikvest. Reflekserne og den kraftige gule farve gør børnene meget mere synlige for biler og busser, både i dagslys og mørke. Samtidig er en gestus som denne med til at give en større forståelse og tolerance for den påvirkning af hverdagen, byggearbejdet medfører for rigtig mange mennesker i Odense, siger Susanne Crawley Larsen (R), rådmand for børn og unge i Odense.

Ny forskning viser ifølge TrygFonden, at cyklister i dagslys kan nedsætte risikoen for at blive kørt ned i trafikken med 48 procent, hvis de er klædt i pangfarver. Og i skumringen og mørket reduceres risikoen med 85 procent, hvis de er iført reflekser.


En rigtig god idé

Mogens Hagelskær, administrerende direktør for Odense Letbane P/S, glæder sig over, at rådmanden har sagt ja til at deltage i uddelingen af trafikveste.

- Vi kan ikke undgå, at vejarbejdet forud for letbanen kommer til at genere naboerne i Odense. Men det er vores opgave at sørge for, at byen fungerer så godt som muligt, herunder at skolevejene er trygge, mens der arbejdes på at flytte forsyningsledninger – og senere på at anlægge selve letbanen. Derfor har vi løbende fokus på at optimere skiltning, afmærkning og afspærringer i forbindelse med vejarbejdet. Og da vi fik dette gode forslag fra rådmanden, var vi ikke i tvivl om, at det var en god idé, forklarer Mogens Hagelskær, administrerende direktør for Odense Letbane P/S.

Indskolingsbørnene på skolerne langs letbanens linjeføring vil få tilbudt veste i løbet af de kommende uger. Her vil medarbejdere fra Odense Letbane foretage uddelingen i samarbejde med de pågældende skoler.

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×