Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Byudvikling

Byen & Banen: Nemmere at bo i centrum med letbanen

5. januar 2022

 

I de senere år er der bygget mange hundrede nye boliger i centrum af Odense. Det er sket som led i den storstilede omdannelse af bymidten, som blandt andet involverer omdannelsen af den gamle Thomas B. Thriges Gade fra firesporet vej til ny bydel.

Når letbanen åbner, får de mange nye beboere i centrum lettere ved at komme rundt i byen til både universitet, hospital og andre dele udenfor centrum, vurderer citychef Peter Bøgholm:

- For at sikre en god service til de nye beboere i city, er det vigtigt, at vi har en stærk infrastruktur med gode offentlige transportmidler. Letbanen vil derfor gøre det trygt og godt at bosætte sig i bymidten, fordi man ved, at man kan komme til og fra uden at være afhængig af en bil.

(Artiklen fortsætter under videoen).

Citychef Peter Bøgholm fortæller om Cityforeningens forventninger til letbanen i denne video.


Derudover gør letbanen det nemmere at komme ind til bymidten for dem, der bor uden for centrum:

- Vi skal have god tilgængelighed til midtbyen for alle typer brugere. En del af dem har brug for offentlig transport. Der vil letbanen være et godt alternativ til det, vi kender i forvejen.

Se flere videoer og læs mere om Byen & Banen.


Samlet set vurderer Peter Bøgholm, at letbanen vil have stor betydning for både butikker og byliv i centrum, og han ser rigtigt meget frem til letbanens åbning:

- Siden 2015, hvor byggeriet gik i gang, har vi glædet os til, at det blev færdigt. Nu kan man se lyset for enden af tunnelen.

Få seneste nyt fra Odense Letbane - tilmeld dig nyhedsbrevet her

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse