Om Odense Letbane
Nabo til vejarbejdet
Trafik

Niels Bohrs Alle åbner for gennemkørende trafik mandag 25. juni

21. juni 2018

 

Mandag 25. juni er første fase af tunnelbyggeriet under Niels Bohrs Alle ved Campusvej færdigt. Dermed kan vejen igen benyttes af biler hen over den nye tunnel.

 

Der vil fortsat blive arbejdet på og omkring den nye tunnel, hvor der blandt andet skal anlægges nye cykelstier. Den fulde trafikkapacitet på Niels Bohrs Alle vil være til rådighed i september.

 

Tunnelen skal efter sommerferien lede cyklister og fodgængere til og fra Campus Odense – og dermed skabe en mere sikker vej for de mange studerende, undervisere og andre, der dagligt færdes i området. Samtidig vil det lette afviklingen af biltrafikken i krydset i myldretiden.

 

 

Arbejde i lyskryds på Ørbækvej bliver genoptaget

 

 

Den nye tunnel er ankommet som færdigstøbte elementer for at forkorte byggeprocessen, trafikken på Niels Bohrs Alle kunne blive generet i kortest mulig tid. Frem til 1. september bliver tunnelen og de tilstødende cykelstier gjort færdige, så der kan blive åbnet op for cyklister ved semesterstart på SDU.

 

 

Indkørsel til Rosengårdcentret lukket mens viadukt bliver fjernet

 

 

Til efteråret begynder næste fase af letbanebyggeriet, hvor skinner, stationer og teknik til letbanen skal anlægges på Campusvej.

 

Det samlede letbanearbejde på Campusvej forventes afsluttet sidst på sommeren 2019, og letbanen forventes at åbne i slutningen af 2020 – når hele strækningen fra Tarup i nord til Hjallese i syd er færdigbygget.

 

 

Følg letbanearbejdet i Odense - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

  • Kortvarig spærring af Albanibroen

    Kortvarig spærring af Albanibroen

    Onsdag 21. april bliver vejbanerne på Albanibroen kortvarigt spærret mellem klokken 09.00 og klokken 12.00, da letbanens entreprenør skal montere ophæng til kørestrømsmaster.
    20. april 2021
  • Første tur med letbanen til IKEA

    Første tur med letbanen til IKEA

    I dyb frost og sne testkørte letbanen strækningen fra Hjallese til IKEA station for første gang i starten af februar. På 'line check'et' blev spor og signaler tjekket grundigt i gåtempo.
    12. februar 2021
  • Letbanen skaber nye investeringer

    Letbanen skaber nye investeringer

    Barfoed Group bygger 46 nye ungdomsboliger på Nyborgvej, der forventes klar til indflytning ved studiestart i september 2022, skriver Fyens.dk. Ejendomsselskabet har købt grunden af Odense Letbane.
    26. marts 2021
  • Kantstensarbejde på Ørbækvej

    Kantstensarbejde på Ørbækvej

    Fra mandag 3. august til fredag 21. august bliver der sat kantsten langs letbanen på Ørbækvej fra Nyborgvej til L. A. Ringsvej
    30. juli 2020

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse