Nabo til vejarbejdet

Nu begynder arbejdet med at gøre Østre Stationsvej klar til letbanen

14. april 2016

 

Fra mandag 18. april begynder vejarbejdet, som skal forberede Østre Stationsvej til letbanen. Trafikken bliver opretholdt i begge retninger på den vigtige færdselsåre. I perioder vil vejen dog blive indsnævret til ét spor i hver retning, når det er nødvendigt af hensyn til arbejdet. 

Om fem år er Østre Stationsvej og Odense Banegård Center omdrejningspunktet for byens letbane. Der vil opstå et helt nyt byrum på forsiden af banegården med en plads for kollektiv trafik, hvor der er direkte omstigning mellem busser og letbane.

Inden da skal Østre Stationsvej dog gøres klar til, at letbanen kan blive bygget. Fra mandag 18. april skal en række helleanlæg foran banegården og Musikbiblioteket fjernes. Derefter går de lokale forsyningsselskaber i gang med at flytte deres rør og kabler i jorden.

 

 Nu bliver hjørnet af Kongensgade ombygget til arkade for fodgængere

 

- Vi er helt bevidste om Østre Stationsvejs betydning for afviklingen af trafik i Odense C. Derfor er det også bestemt, at Østre Stationsvej skal holdes åben for færdsel i begge retninger, mens arbejdet står på. I perioder vil det dog være nødvendigt at indskrænke vejbanen til to spor – ét i hver retning, forklarer Lars Scheuer, der projektchef med ansvar for ledningsflytninger hos Odense Letbane P/S:

- Der skal både flyttes kloakrør og varmerør samt el- og it-kabler. Flere forskellige forsyningsselskaber arbejder på strækningen samtidig, og planlægningen af arbejdet er derfor kompliceret. Men vi vil bestræbe os på at holde så meget som muligt af vejen åben, når det kan lade sig gøre.

Fordi der løbende bliver optimeret, så biltrafikken oplever færrest mulige gener, vil forholdene på Østre Stationsvej ændre sig, mens arbejdet står på. På vores temaside om Østre Stationsvej kan man holde orienteret om arbejdet og trafikforholdene samt tilmelde sig et særligt nyhedsbrev.

 

 Følg arbejdet på Østre Stationsvej og tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

For cyklister og gående vil der altid være adgang på Østre Stationsvej, ligesom der altid er adgang til Odense Banegård Center og de øvrige butikker i området.

Korttidsparkeringen foran banegården vil dog i perioder ikke være tilgængelig. Her anbefales det, at man i stedet bruger bagsiden af banegården – med indkørsel ad Dannebrogsgade – til at afhente eller afsætte passagerer.

 

 VIDEO: Visualiseringer af Odense Letbane - fra Tarup til Hjallese

 

Busdriften vil også blive påvirket af arbejdet. Det kan være en god idé at tage lidt tidligere hjemmefra end normalt, hvis man skal videre med bus eller tog. Man kan orientere sig om midlertidige ændringer i busruter på Fynbus’ hjemmeside, Fynbus.dk.

Arbejdet med flytte forsyningsledninger på Østre Stationsvej varer indtil januar 2018. Derefter begynder arbejdet med at flytte vejbaner, cykelstier og fortove, så der kan blive plads til at bygge selve letbanen.

 

undefined 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×