Nabo til vejarbejdet
Letbanen i drift
Trafik

Nu begynder letbanens anlægsarbejde på Vestre og Østre Stationsvej

10. januar 2018

 

Odense Letbane P/S begynder mandag 15. januar at bygge nye vejbaner, cykelstier og fortove på Vestre og Østre Stationsvej, så der bliver plads til letbanen. Det påvirker biltrafikken og betyder, at mange busser flytter til nye holdepladser ved OBC.

 

Odense Letbane og Odense Kommune afholder tirsdag 16. januar infomøde om arbejdet. Læs mere om infomøde i bunden af denne artikel.

 

Anlægsarbejdet begynder på samme tid på Vestre Stationsvej ned mod Vesterbro samt i den hidtidige busterminal OBC Østre Stationsvej (plads A-D), der ligger i Adamsgade.

 

 

Barslund skal anlægge letbanetracé og byrum foran banegården

 

 

En del af Vestre Stationsvej, mellem Vesterbro og Fjordsgade, bliver i forbindelse med arbejdet ensrettet i østlig retning frem til sommeren 2018 for at skabe plads til vejarbejdet. Fra marts vil strækningen mellem Fjordsgade og Rugårdsvej også indgå i ensretningen.

 

Rugårdsvej og Grønløkkevej anbefales som omkørsel for bilister. 

 

 

(Artiklen fortsætter under kortet)

 

undefined

 

 

I forbindelse med ensretningen på Vestre Stationsvej indføres der nogle restriktioner i Vindegade. Tung trafik uden ærinde forbydes helt hér, mens kørsel for busser bliver ensrettet i modsatte retning som på Vestre Stationsvej.

 

Cyklister får desuden en alternativ rute, da det bliver tilladt at cykle i den nordlige del af Kongensgade – i hele døgnet på strækningen mellem Vindegade og stationsvejene. 

 

På Vestre Stationsvej vil der desuden blive lukket for adgangen til et antal sideveje i løbet af 2018.

 

På Østre Stationsvej begynder arbejdet som sagt i den hidtidige busterminal ved Østre Stationsvej. Derfor flytter busserne fra plads A-D til Dannebrogsgade samt til nye, midlertidige holdepladser ved Kongens Have og det tidligere musikbibliotek. Læs mere om det på fynbus.dk

 

 

(Artiklen fortsætter under kortet)

 

undefined

 

 

Fra april måned skal der arbejdes foran Odense Banegård. Til den tid vil der kun være én vejbane til rådighed i hver retning på Østre Stationsvej. Fra maj måned går arbejdet i gang på resten af Østre Stationsvej.

 

I løbet af sommeren, når arbejdet omkring banegården ifølge planen er afsluttet, skal trafikken køre i de nye vejbaner bagom Odense Banegård Center. Til den tid kan busserne flytte fra de midlertidige holdepladser ved Kongens Have til permanente holdepladser ved OBC på Østre Stationsvej.

 

Når arbejdet med at bygge nye vejforløb og byrum er færdigt, begynder selve sporarbejdet, hvor der også bliver bygget i alt tre letbanestationer langs stationsvejene. Der vil således blive arbejdet på Vestre og Østre Stationsvej mere eller mindre uafbrudt frem til foråret 2020.

 

Cyklister og fodgængere vil kunne passere på Vestre og Østre Stationsvej, men der kan komme perioder, hvor cyklister må stige af og trække forbi arbejdsarealet på grund af begrænset plads.

 

Der vil dog i hele perioden være adgang til alle butikker og butikscentre på strækningen.

 

Find nye veje og få generelle tip om trafik i Odense på odenserundt.dk

 

 

Zoom helt tæt på: Sådan bliver letbanen i dit nabolag

 

 


Kom til infomøde om anlægsarbejdet

 

I forbindelse med opstart af anlægsarbejdet på Vestre og Østre Stationsvej inviterer Odense Letbane P/S og Odense Kommune til infomøde, hvor det kommende arbejde og de trafikale konsekvenser bliver gennemgået – og hvor man kan stille spørgsmål til fagfolkene bag projektet.

 

Infomødet bliver afholdt tirsdag 16. januar klokken 18.00 – 20.00 i Festsalen på Odense Rådhus.

 

Tilmelding er nødvendig og kan ske via dette link eller på tlf. 30 71 80 94.

 

 

Tilmeld dig infomødet her

 

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×