Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Anlægsarbejde

Nu bliver betonelementerne på Albanibroen udskiftet

20. august 2015

 

Onsdag den 19. august gik en kæmpekran, der var kørt ind til lejligheden, i gang med at fjerne 12 broelementer fra Albanibroen. Der skal sættes nye og stærkere elementer i for at forberede Albanigade til Odense Letbane. 

Nogle af betonelementerne drillede og ville tilsyneladende ikke så gerne forlade deres leje på Albanibroen. Heldigvis kunne det klares med godt, gammeldags værktøj – brækjern, fuksvans og trykluftbor. Og lidt håndkraft.

Sådan lød status om eftermiddagen onsdag den 19. august, hvor det for alvor blev synligt for de forbipasserende odenseanere, at Albanibroen er i gang med at blive forberedt til letbanen.

Det tiltrak sig også en del tilskuere og nysgerrige blikke, da de i alt 12 broelementer på op til 20 tons blev hejst væk og fjernet, så det meste af den midterste del af broen var med kig ned til Odense Å. De fjernede elementer blev derefter læsset på lastbiler og kørt til nedbrydning, så de kan blive genbrugt som vejfyld.


 Albanibroen skal forstærkes for at blive klar til letbanen
 

Elementerne på Albanibroen skal udskiftes med nogle kraftigere og stærkere elementer, som ankommer i løbet af de følgende dage. For at kunne komme til det, er der lavet et forudgående arbejde med at fræse asfalt væk og skære betonen, der udgør broen, fra hinanden.

Det er nødvendigt at forstærke Albanibroen, fordi letbanen i fremtiden skal køre på midten af broen. I princippet skal broen derfor være forberedt på, at der på én gang kan komme et 50-60 tons tungt letbanetog i begge retninger – og lastbiler samtidig.


Ny bro er færdig til november

Forstærkningen af Albanibroen er det første af flere såkaldte forberedende arbejder, som Odense Letbane P/S udfører for at gøre byen klar til den kommende letbane.

Det næste store projekt af den art er ombygningen af stitunnellen fra L.A. Rings Vej under Ørbækvej. Det arbejde er netop gået i gang. Tunnelen skal forlænges og bliver i samme ombæring gjort både bredere og lysere til glæde for beboerne i området.

Derudover kan for eksempel nævnes jernbanebroen på Middelfartvej samt en række tunneller under Ørbækvej, som skal ombygges i 2016.

Arbejdet med at forstærke Albanibroen forventes at være overstået i begyndelsen af november. Arbejdet med at flytte forsyningsledninger i den resterende del af Albanigade fortsætter dog indtil marts 2016. Derefter begynder arbejdet med at anlægge selve letbanen med skinner, stationer, køreledninger og så videre.

 

 Se flere billeder fra dagen i fotogalleriet på vores facebookside

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse