Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Anlægsarbejde

Nu bliver de sidste områder langs letbanen på Østre Stationsvej færdiggjort

27. september 2021


Odense Letbanes entreprenør er nu gået i gang med at færdiggøre de sydlige fodgængerarealer og cykelstien langs det store kryds ved Østre Stationsvej, Thomas B. Thriges Gade og Hans Mules Gade, det såkaldte TBT-kryds.

Helleanlæggene til svingbane og ligeud-bane i krydset blev færdigt i august i år, men arealerne for de bløde trafikanter kunne først gå i gang, efter at det tilstødende pladsprojekt overfor TBT Tower blev færdigt, hvilket netop er sket.

Tidligere på måneden gik letbanens entreprenør i gang overfor Odense Banegård Center med udkørselsbanen fra P-pladsen bag Fyens Stiftstidende. Her skal der lægges klinker ovenpå en betonplade for at sikre holdbarheden.

(Artiklen fortsætter under kortet)


Området ved Odense Banegård Center og "TBT"-krydset, hvor det sidste anlægsarbejde er gået igang.


Når første del af udkørslen hen over cykelstien er færdig, flytter arbejdet ud i selve vejbanen. I denne periode skal biler fra p-pladsen køre venstre ud via busbanen. Arbejdet med udkørslen forventes at vare frem til slutningen af efteråret i år.

I de perioder, hvor fugerne i et område på udkørselsbanen hærder af, fortsætter entreprenøren med klinkearbejde i fodgængerområdet i TBT-krydset. Til allersidst bliver cykelstien færdiggjort med ny asfalt i krydset forbi TBT Tower.

Alt i alt forventes arbejdet foran Odense Banegård Center og i TBT-krydset at vare året ud.

Der vil dog fortsat være fællessti for cykler og gående langs med Tigergården, da dette byggeri først forventes færdigt i midten af 2022.

 

Få senest nyt fra Odense Letbane - tilmeld dig nyhedsbrevet her

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse