Nabo til vejarbejdet
Anlægsarbejde

Nu bliver der igen god plads til biler på jernbanebroen på Middelfartvej

24. november 2016

 

Middelfartvej er i gang med at blive gjort klar til byens kommende letbane. Nu er arbejdet med at forstærke broen over jernbanen afsluttet. Det er godt nyt for byens trafikanter, da det betyder, at trafikforholdene over broen bliver normale igen.

 

Forstærkningen af jernbanebroen har foregået siden juni. Mens byggehegnet har været oppe, er der blevet boret cirka 9000 ankre af armeringsjern ned i oversiden af broen – og derefter lagt ny beton på.

 

Det gør, at broen nu er klar til at modstå belastningen fra letbanevognenes bremsekræfter, når letbanen skal transportere odenseanere ad Middelfartvej fra slutningen af 2020.

 

 

VIDEO: Sådan kommer letbanen til at se ud på Middelfartvej

 

 

Nu er der lagt asfalt oven på den nye forstærkning, afspærringen og byggehegnet er blevet fjernet, og der er malet nye striber på vejbanen. Dermed bliver der igen fuld plads til biler hen over jernbanebroen.

 

Det forberedende arbejde på Middelfartvej fortsætter dog lidt endnu, både på den vestlige og østlige side af jernbanebroen, hvor forsyningsselskaberne skal have lagt de sidste rør og kabler. Dette arbejde foregår dog i vejsiden og får derfor ikke stor betydning for trafikken på Middelfartvej.

 

 

Generel tilfredshed blandt naboer på Middelfartvej

 

 

Fællesstien for gående og cyklister på jernbanebroen bliver også først omlagt fra midten af næste uge. Her skal asfalten fræses af, og cykelstien skal genetableres, før den kan åbnes op for cyklister.

 

I 2019 er det planlagt, at undersiden af broen skal forstærkes, hvilket vil kræve sporændringer på banearealet.

 

 

Følg arbejdet på Middelfartvej - tilmeld dig nyhedsbrevet her 

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×