Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Trafik

Nu bytter gravearbejdet og trafikken side på Vestre Stationsvej

12. oktober 2015

 

Fra i dag skal trafikanterne på Vestre Stationsvej vænne sig til at køre i den anden side. Ensretningen mellem Vesterbro og Fjordsgade opretholdes dog, så trafikmønstret vil grundlæggende være det samme.

Forsyningsselskaberne har siden begyndelsen af august gravet for at flytte rør og kabler på den del af Vestre Stationsvej, der ligger mellem Vesterbro og Fjordsgade. Nu er de nået så langt, at arbejdet på den ene side af vejen – den sydlige – er så godt som overstået.

Derfor flyttes der i uge 42 rundt på trafikafmærkningen på strækningen. Nu skal trafikanterne, både bilister og cyklister, køre i den anden side af vejen. Så kan forsyningsselskaberne fortsætte deres arbejde, hvor der før var vejbane.


Næsten som det plejer

Ensretningen fortsætter med at være, som den har været siden august – fra Vesterbro og ind mod byen og banegården. Nu bare i den modsatte vejbane.

Der vil fortsat være adgang fra Vestre Stationsvej til Store Glasvej, Krudthusgade og Kingosgade for bilister, selvom afspærringen og gravearbejdet bytter side.

Gravearbejdet på denne del af Vestre Stationsvej forventes at fortsætte et par måneder endnu. Derefter flytter forsyningsselskaberne gravearbejdet op på strækningen mellem Fjordsgade og Rugårdsvej. Det samme gør indsnævringen af vejbanen og ensretningen.

Forsyningsselskaberne skal flytte deres rør og kabler på Vestre Stationsvej, fordi der senere skal anlægges letbane. Når først der er lagt skinner og kører et letbanetog, kan man nemlig ikke længere komme ned til ledningerne i jorden.

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse