Nabo til vejarbejdet
Trafik

Nu er arbejdet med at flytte ledninger i Benediktsgade begyndt

7. januar 2016

 

Arbejdet med at flytte rør og kabler i Benediktsgade begyndte umiddelbart efter nytår. Det forventes at vare til sidst på sommeren. Det vil også medføre ændringer i trafikken – blandt andet ensretning af Benediktsgade i længere perioder.

I 2020 skal der ligge en letbanestation på Benedikts Plads, som vil fremstå i en helt ny og indbydende form. Inden da venter dog et stort arbejde.

Mandag 4. januar begyndte arbejdet med at gøre Benediktsgade klar til den kommende letbane. De lokale forsyningsselskaber skal flytte deres rør og kabler i jorden, da de ikke må ligge under de fremtidige letbanespor.

Derfor er det som forberedelse nødvendigt at blandt andet at nedbryde en mur samt fælde en gruppe træer på Benedikts Plads. De største og ældste træer skånes dog, ligesom det kan lade sig gøre at lade en trærække i midterrabatten af Benediktsgade blive. For hvert fældet træ bliver der senere i anlægsfasen plantet to nye træer.

 

 Hvordan bliver det grønne Odense sikret?

Mandag 11. januar bliver trafikken omkring Benedikts Plads lagt om, fordi der skal laves en ny kloakledning på tværs af Albanigade ved Benedikts Plads.

Derfor skal bilister i en periode på en måneds tid køre rundt om Benedikts Plads for at komme fra Hjallesevej til Albanigade – og omvendt.

 

 Følg arbejdet i Benediktsgade og tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

Derefter fortsætter arbejdet med omlægge kloak, vand- og varmerør samt kabler langs Benediktsgade og ned til Nyborgvej. Det forventes at vare indtil sidst på sommeren. Under arbejdet vil det i perioder være nødvendigt at indsnævre og ensrette Benediktsgade, så forsyningsselskaberne kan få plads til at flytte deres rør og ledninger.

- Arbejdet i Benediktsgade og omkring Benedikts Plads er kompliceret, og det vil komme til at foregå i flere faser. Jeg vil derfor opfordre naboerne og andre interesserede i at holde øje med Odense Letbanes hjemmeside, hvor midlertidige ændringer vil blive annonceret. Her kan de også tilmelde sig et nyhedsbrev specifikt for Benediktsgade, siger Lars Scheuer, der er projektchef med ansvar for ledningsflytninger hos Odense Letbane P/S.

Først på et senere tidspunkt bliver selve letbanen – med nye vejbaner, skinner, ledninger og så videre – og den nye Benedikts Plads anlagt.

Følg med i arbejdet i Benediktsgade og tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×