Nabo til vejarbejdet
Trafik

Nu går Østre Stationsvej en roligere tid i møde

25. april 2017

 

Efter en periode med meget vejarbejde på den vestlige del af Østre Stationsvej kan trafikanter og naboer se frem til, at vejen nærmer sig mere normale forhold.

 

 

VandCenter Syd er færdige med at omlægge kloak- og afvandingsrør, og der mangler kun de sidste afstribninger, for at vejen kan genåbne i hele sin bredde. I løbet af denne uge får bilisterne derfor bedre plads på Østre Stationsvej.

 

Cyklisterne kan også igen køre i begge retninger på cykelstien – på nær lige foran banegården, hvor Odense Kommune er i gang med at ombygge Hovedbiblioteket til nyt borgerhus.

 

Der bliver desuden nemmere adgang til parkeringspladsen bag Toldkammeret samt de nye byggerier nord for Østre Stationsvej.

 

 

Østre Stationsvej får både letbane og metro (til affald)

 

 

Rugårdsvej vil dog fortsat være ensrettet for enden ind mod Stationsvejen – indtil arbejdet med at lægge affaldssug og kloakrør er færdigt i midten af maj.

 

I krydset ved Thomas B. Thriges Gade og Hans Mules Gade er Odense Kommune derudover gået i gang med at omisolere tunnelen ned til den nye P-kælder. Dette arbejde har ikke nogen sammenhæng med letbanen, men det kommer til at påvirke trafikken, da vejene bliver snævret ind til ét spor op mod krydset.

 

Tunnelarbejdet er sat til at vare cirka to måneder. Læs mere om det på odenserundt.dk

 

 

3D-grafik: Hvor svært kan det være at flytte et par rør?

 

 

I sommerferien skal der desuden arbejdes på Østre Stationsvej mellem Kongens have og Nørregade, når Fjernvarme Fyn skal krydse vejen foran Odense Banegård Center. Der bliver meldt mere ud om dette arbejde senere.

 

Odense Letbane forventer at gå i gang med selve anlægsarbejdet på Østre Stationsvej i starten af 2018. Der skal etableres nye vejbaner, cykelstier og fortove, så der er klar til at blive lagt skinner i 2019.


 

 

Følg arbejdet på Østre Stationsvej - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×