Nabo til vejarbejdet
Anlægsarbejde

Nu kan fodgængere og cyklister igen bruge stitunnel ved Bilka

16. december 2016

 

Efterårets arbejde med at forlænge stitunnelen ved Bilka på Niels Bohrs Alle er nu afsluttet. Cyklister og gående kan derfor igen nemt krydse Niels Bohrs Alle via tunnelen.

 

Siden sommeren 2016 har entreprenører arbejdet med at forlænge cykel- og gangtunnellerne ved Bilka og IKEA, så det i fremtiden bliver muligt at krydse også letbanen via de to tunneler. Tunnelen ved IKEA genåbnede i november måned, og nu genåbner også tunnelen ved Bilka.

 

 

VIDEO: Visualiseringer af Odense Letbane - fra Tarup til Hjallese

 

 

Undervejs i forløbet er en underleverandør, der skulle levere rækværk til tunnelerne, desværre gået konkurs. Derfor er der ved begge tunneller monteret et midlertidigt rækværk, som i starten af det nye år udskiftes med et rigtigt. Der vil derfor gå lidt tid endnu, inden arbejdet på tunnelerne kan afsluttes helt.

 

Forlængelsen af de to tunneller er et led i forberedelserne til Odense Letbane, der fra 2020 skal køre fra Tarup Centret i nordvest til Hjallese Station i sydøst. I næste fase af byggeriet skal der anlægges nye fortove, cykelstier og vejbaner for at gøre plads til de fremtidige letbanespor. Anlægsarbejdet forventes at gå i gang omkring Bilka og IKEA i løbet af sommeren 2017.

 

 

Følg arbejdet på Ørbækvej-Niels Bohrs Alle - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×