Nabo til vejarbejdet
Mennesker

Ny kunst på byggehegnet på Højstrupvej

27. marts 2017

 

Pladehegnet på Højstrupvej har fået et tiltrængt ansigtsløft. To farvestrålende letbanetog har fundet plads på hegnet, efter malerelever fra UngVest og kunstnergruppen Byrumspolifylla har svunget pensler og spraydåser.

 

 

- Vi finder det oplagt at samarbejde med Odense Letbane om sådan et kunstværk. Vi vil gerne vise, at vi er nogle, der er meget positivt indstillet i forhold til letbanen. Jeg glæder mig personligt utrolig meget til at køre med den, fortæller Hans Christian Arnklit fra Byrumspolifylla og uddyber:

 

- Tanken er, at kunstværket skal illustrere, at letbanen kommer til at køre på netop denne strækning. Så derfor har vi afbilledet to letbanetog, der kører henholdsvis mod Tarup og ind til byen. Byen og de grønne områder er også en del af maleriet.

 

Dermed tydeliggør kunstværket også Odenses transformation til en grøn og bæredygtige storby, som letbanen er et vigtigt element i.

 

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

undefined

 

 

Selve kunstværket er en langstrakt affære. De 11 plader, som den kunstneriske letbane er stykket sammen af, udgør 28 meter i længden.

 

Hvis man kigger godt efter, kan man muligvis genkende nogle af passagererne i toget. Blandt andre har både en verdenskendt odenseansk forfatter og en elsket Nintendo-figur nemlig fundet vej ind i letbanetoget.

 

Pladehegnet på Højstrupvej er ét af flere, som Odense Letbane forsøger at forskønne – i samarbejde med lokale ildsjæle.

 

Vejarbejde og byggehegn er sjældent en fryd for øjet, så derfor er det oplagt, at nogle af arbejdsområderne langs letbanestrækningen får et mere kunstnerisk udtryk. Det giver både beboere og forbipasserende noget kønnere at kigge på – og samtidig giver det også et visuelt indtryk af, at letbanen er på vej.

 

 

Følg arbejdet på Højstrupvej - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×