Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Parkering

Ny pendlerparkering ved Højstrup Station

17. juni 2021

 

Når letbanen åbner, vil pendlere fra det vestlige og nordlige Fyn kunne parkere lige ved letbanestationen Højstrup på Rismarksvej – og derfra fortsætte ind mod byen enten på cykel eller med letbanen.

Odense Kommune anlægger nemlig et såkaldt Park + Ride + Bike-anlæg beregnet til pendlere, der gerne vil slippe for at køre i bil ind til centrum. Ved anlægget kan bilister trygt og gratis stille deres køretøjer på én af de 66 p-pladser, der er til rådighed. Der bliver også etableret aflåst cykeloverdækning med plads til 50 cykler. Dermed kan pendlerne selv vælge, om de vil fortsætte rejsen på jernhesten eller med ”Brunneren”.

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

Oversigtskort over parkeringsanlægget med 66 parkeringspladser (markeret med grønt) og aflåst cykeloverdækning til 50 cykler (markeret med gult).

 

- Vi forventer, at en del pendlere særligt fra det nordvestlige Fyn vil bruge p-anlægget. De får jo friheden til at vælge mellem at tage cyklen, hvis solen skinner, eller hoppe på letbanen, når det regner, siger Michael Nørager Jensen, der er Odense Kommunes projektleder på byggeriet.

Helt specifikt bliver anlægget bygget mellem Rismarksvej og Rismarksvænget – tæt på CSV-skolen og Højstrup Station. Med beliggenheden lige ved Ring 2 og det nye lyskryds mellem Rismarksvej og Højstrupvej bliver anlægget let tilgængeligt for bilister.

- Det er jo nemt for pendlere både fra Nord- og Vestfyn at komme frem til p-anlægget. Og ved at holde dér slipper de for at sidde fast i myldretidstrafikken i centrum - og de undgår tilmed at betale for dyr parkering i et p-hus i bymidten. Og så er det da fint for miljøet, hvis det kan være med til at reducere biltrafikken i centrum en smule, uddyber Michael Nørager Jensen.

Gravemaskinerne er netop gået i gang med at gøre området klar, så der inden længe kan laves belægning med græsarmeringssten, asfalt mm. Anlægget forventes at stå klar i det tidlige efterår 2021 – i god tid, før letbanen åbner.

I Odense Kommunes ”Handlingsplan for mobilitet og byrum 2017-2024” er udpeget 17 trafikale knudepunkter, hvor anlæg af nye p-pladser skal motivere bilister til at tage cykel, bus eller letbane det sidste stykke ind mod Odense centrum. Læs mere om handlingsplanen for mobilitet og byrum

 

 

 

Følg letbanearbejdet - tilmeld dig letbanens nyhedsbrev her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse