Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Byudvikling

Ny stitunnel skal komme cyklister og fodgængere til gavn

17. juli 2015

 

Som forberedelse til letbanen skal stitunnellen fra L.A. Rings Vej under Ørbækvej bygges om og udvides. Resultatet bliver en bredere og lysere tunnel, som områdets beboere, ikke mindst skolebørn, vil få glæde af.

Tunnelen skal forlænges som forberedelse til at bygge Odense Letbane. Odense Byråd har vedtaget som et såkaldt tilkøb til letbanen, at lejligheden skal benyttes til at lave en mere åben og lys tunnel – til glæde for fodgængere og cyklister.

Den eksisterende tunnel bliver derfor nedbrudt, og der bliver opført en ny og bredere tunnel med skrå vægge. Tunnelen får en ny trappe mod Fakta / L.A. Rings Vej, mens nedkørselsrampen gøres mere åben.

Den nye tunnel vil også være mere oplyst end den gamle. Blandt andet fordi der, på grund af bredden, bliver lukket mere lys ind. Men også på grund af en ”stjernehimmel” i tunnellen samt et ovenlys, der bliver etableret senere.

Download og se en 3D-illustration af den nye stitunnel her.


Midlertidigt fodgængerfelt over Ørbækvej

Arbejdet på den nye stitunnel går i gang i begyndelsen af august. Det bliver udført i to etaper, så trafikken på Ørbækvej kan blive opretholdt i begge retninger. Det er dog nødvendigt at indsnævre vejen til et enkelt spor i hver retning. Læs mere om de trafikale ændringer i denne artikel.

Mens arbejdet står på, vil man af gode grunde ikke kunne benytte tunnelen. Der vil derfor blive etableret et midlertidigt fodgængerfelt i det lysregulerede kryds L.A. Rings Vej / Ørbækvej. Her vil trafikken være snævret ind til to spor, og en midterrabat, som fodgængere kan blive ”fanget” i, undgås dermed.

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse