Nabo til vejarbejdet
Byudvikling

Ny stitunnel skal komme cyklister og fodgængere til gavn

17. juli 2015

 

Som forberedelse til letbanen skal stitunnellen fra L.A. Rings Vej under Ørbækvej bygges om og udvides. Resultatet bliver en bredere og lysere tunnel, som områdets beboere, ikke mindst skolebørn, vil få glæde af.

Tunnelen skal forlænges som forberedelse til at bygge Odense Letbane. Odense Byråd har vedtaget som et såkaldt tilkøb til letbanen, at lejligheden skal benyttes til at lave en mere åben og lys tunnel – til glæde for fodgængere og cyklister.

Den eksisterende tunnel bliver derfor nedbrudt, og der bliver opført en ny og bredere tunnel med skrå vægge. Tunnelen får en ny trappe mod Fakta / L.A. Rings Vej, mens nedkørselsrampen gøres mere åben.

Den nye tunnel vil også være mere oplyst end den gamle. Blandt andet fordi der, på grund af bredden, bliver lukket mere lys ind. Men også på grund af en ”stjernehimmel” i tunnellen samt et ovenlys, der bliver etableret senere.

Download og se en 3D-illustration af den nye stitunnel her.


Midlertidigt fodgængerfelt over Ørbækvej

Arbejdet på den nye stitunnel går i gang i begyndelsen af august. Det bliver udført i to etaper, så trafikken på Ørbækvej kan blive opretholdt i begge retninger. Det er dog nødvendigt at indsnævre vejen til et enkelt spor i hver retning. Læs mere om de trafikale ændringer i denne artikel.

Mens arbejdet står på, vil man af gode grunde ikke kunne benytte tunnelen. Der vil derfor blive etableret et midlertidigt fodgængerfelt i det lysregulerede kryds L.A. Rings Vej / Ørbækvej. Her vil trafikken være snævret ind til to spor, og en midterrabat, som fodgængere kan blive ”fanget” i, undgås dermed.

 

 

Relaterede nyheder

 • Hul i Albanibroen

  Hul i Albanibroen

  Skade på Albanibroen påvirker ikke den bærende kapacitet og holdbarhed, men bliver udbedret inden for de kommende uger.
  24. september 2020
 • Krydset ved Tinghusgade genåbner

  Krydset ved Tinghusgade genåbner

  Fredag 25. september åbner krydset ved Tinghusgade og Albanigade igen.
  24. september 2020
 • Letbanen øger aktiviteten i byen

  Letbanen øger aktiviteten i byen

  Letbanens entreprenør har sendt over 100 ekstra mand i gaderne, og arbejdet bliver intensiveret de sidste måneder.
  24. september 2020
 • Læskærme ensretter del af Middelfartvej

  Læskærme ensretter del af Middelfartvej

  Søndag 20. september bliver en del af Middelfartvej ensrettet fra klokken 10 til klokken 16, da der kommer læskærme til Bolbro Station.
  17. september 2020

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×