Nabo til vejarbejdet
Anlægsarbejde

Ny tunnel for cyklister og fodgængere under Niels Bohrs Allé

27. februar 2017

 

I efteråret 2017 begynder byggeriet af en ny stitunnel under Niels Bohrs Allé ved Campusvej. Tunnelen skal gøre det trygt og nemt at passere vejen for cyklister og fodgængere.

 

 

Det gælder især de tusindvis af studerende og ansatte, der dagligt passerer Niels Bohrs Allé på vej til og fra SDU ad Campusvej. Et kryds der i dag er meget trafikeret i myldretiden.

 

Inden byggeriet af den nye tunnel ved krydset kan gå i gang, skal der dog flyttes en række rør og ledninger i krydset hvor Niels Bohrs Allé møder Campusvej, da de ligger i vejen for den ny tunnel.

 

 

Nu kan fodgængere og cyklister igen bruge stitunnel ved Bilka

 

 

Dette arbejde med at flytte rør og ledninger begynder allerede i marts 2017. Det kan medføre forskellige omlægninger og restriktioner af trafikken i krydset.

 

Tunnelbyggeriet er et tilkøb til letbaneprojektet, som Odense Kommune har bestilt Odense Letbane P/S til at udføre i forbindelse med anlægsarbejdet.

 

Letbanen skal køre ad Niels Bohrs Alle og svinge ind ad Campusvej mod universitetet og det nye regionshospital, Nyt OUH. På hjørnet af Campusvej og Niels Bohrs Allé bliver der placeret en letbanestation med navnet ”Cortex Park”. Længere henne ad Niels Bohs Alle, tæt på Ørbækvej, skal ligge endnu en station, som får navnet ”Bilka”.

 

 

Følg arbejdet på Ørbækvej / Niels Bohrs Alle - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×