Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Anlægsarbejde

Nye stitunneler ved Ikea og Bilka skal føre bløde trafikanter under letbanen

13. maj 2016

 

Snart går arbejdet i gang med at bygge to nye stitunneler, der i fremtiden skal føre cyklister og fodgængere under letbanen ved Ikea og Bilka. Arbejdet foregår i forlængelse af de eksisterende tunneler, så mens det står på, er det nødvendigt at lukke tunnelerne af.

 

Om nogle år kører letbanen langs Ørbækvej med stationer ved blandt andet Rosengårdcentret, Ikea og Bilka. Derfor skal to stitunneler for cyklister og fodgængere i området forlænges, så der også kan blive plads til otte meter letbanespor ovenpå.

 

 

 Udkørsel i Ikea-krydset bliver lukket i cirka fire uger

 

 

Begge steder skal der bygges et nyt stykke tunnel i forlængelse af de allerede eksisterende tunneler. Desværre gør arbejdet det nødvendigt at føre cyklister og fodgængere over vejen i de nærliggende kryds i en periode. Den ene ende af tunnelerne bliver nemlig blokeret af tunnel-arbejdspladsen, mens de nye forlængelser bliver bygget.

 

I uge 23 bliver den stitunnel, der fører under Niels Bohrs Alle ved Bilka, lukket af. I uge 26 bliver den anden tunnel, der fører under Ørbækvej ved Ikea, lukket af.

 

 

 Stor tunnel under tunnelen skal sikre Ørbækvej mod skybrud

 

  

Arbejdet med de nye stitunneler forventes at være afsluttet i løbet af efteråret og senest inden julehandlen. Herefter åbnes der igen op for bløde trafikanter.

 

 

 Følg arbejdet på Ørbækvej og tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×