Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Ledningsflytninger

Nyt om Letbanens arbejde i Albanigade

12. december 2019

 

Forberedelsen til letbanen og dens tekniske installationer er nu i gang i Albanigade. Netop nu flyttes der ledninger i fortovet overfor Albani på strækningen fra Kronprinsensgade til Tværgade. I starten af det nye år forventer vi, at arbejdet flytter til strækningen fra Tværgade til Benediktsgade.

Senere på vinteren flytter arbejdet til modsatte side af Albanigade. Ledningerne er nødvendige at flytte for at skabe plads til fundamenter, der skal bære kørestrømmaster i gaden. 

 

Følg letbanearbejdet i Albanigade - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

Oprindeligt var planen, at de fleste ophæng til letbanens kørestrøm kunne hænges i gadens facader, så det kun var nødvendigt at placere master, hvor der ingen facader var at hænge kørestrømmen i.

Odense Letbanes entreprenør har vurderet, at kørestrømledningerne skal hæves, for at skabe en større sikkerhedsafstand fra kørestrømledningerne og ned til de højeste biler. På den måde bliver risikoen minimeret for, at høje køretøjer på vejen river ledningerne ned, og skaber driftstop på letbanen.

Den ændrede højde betyder, at nogle facader ikke er høje nok til at montere ophæng i, eller at ophængene ikke kan monteres på grund af vinduer eller for svage konstruktioner i facaderne. Derfor flyttes der nu ledninger i fortove og cykelstier, så der kan blive plads til flere kørestrømmaster i Albanigade.

Når arbejdet med at flytte ledninger og placere fundamenter til kørestrømmaster er overstået, bliver der gravet ud til letbaneskinner i midten af gaden, og efterfølgende lagt skinner. Denne fase af arbejdet er planlagt til at være afsluttet til august 2020.

Under anlæg af letbanen vil man som både bilist, cyklist og gående kunne passere arbejdet i gaden i begge retninger. Dog vil kantstensparkeringen i gaden langsomt forsvinde, i takt med at arbejdet med at anlægge letbanen skrider frem.

Når det samlede anlægsarbejde er afsluttet, skal signaler, kørestrøm, elektroniske informationstavler, skinner og en lang række øvrige tekniske installationer testes, inden letbanetogene bliver prøvekørt og letbanen kan åbne i efteråret 2021.

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse