Nabo til vejarbejdet
Information

Nyt vejnavn: Endnu en Thorvald i Bolbro

5. juni 2018

 

Den lille stikvej ved Højstrupvej, der går op langs Thorvald Ellegaard Arena, har fået nyt navn.

 

Stikvejen har hidtil været en del af Højstrupvej med husnumrene 9-45, som i daglig tale ofte er blevet kaldt ’Lille Højstrupvej’. Men siden maj har den haft sit eget navn: Thorvalds Vænge. Og i slutningen af sidste uge fik den også sit navn i fysisk forstand i form af nyt vejskilt.

 

 

Nyt lyskryds på Højstrupvej

 

 

Vejen ændrer navn, fordi den på sigt bliver lukket ud mod Højstrupvej som et led i etableringen af letbanen. I stedet skal trafikanter køre via Skjoldsvej, der i efteråret bliver forlænget og kommer til at hænge sammen med det nye Thorvalds Vænge.

 

Derved var det ellers oplagt, at vejen blev en del af Skjoldsvej. Men da det ikke passede med husnumrene, måtte man finde på et andet navn.

 

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

undefined

 

 

Derfor fik naboer og andre interessenter mulighed for at komme med forslag via en høringsproces hos Odense Kommune, og det endelige navn blev altså Thorvalds Vænge.

 

Det er fristende at tro, at navnet er blevet sådan på grund af den nærved liggende Thorvald Ellegaards Arena, der er opkaldt efter Thorvald Ellegaard – den legendariske seksdobbelte sprint-verdensmester fra Odense. Men det er ikke tilfældet.

 

 

Midlertidig kantstensparkering på Højstrupvej

 

 

I stedet er vænget blevet opkaldt efter Thorvald Christensen, som var grundlæggeren af boligforeningen i området.

 

Han dannede efter Anden Verdenskrig Andelsboligforeningen Højstrup, der skulle være med til at løse problemer med boligmangel for især arbejderklassen. De boliger, som i dag ligger på Thorvalds Vænge, var lige netop nogle af de første, som blev bygget på Thorvald Christensens initiativ.

 

At vænget og cykelarenaen begge er blevet navngivet Thorvald er altså bare et pudsigt sammentræf.

 

 

Følg arbejdet på Højstrupvej - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×