Anlægsarbejde

Odense Kommune gør Hauges Plads mere grøn og indbydende

6. august 2020

 

Mandag 10. august begynder arbejdet med at forny Hauges Plads.

Odense Kommune står for arbejdet med at forny Bolbros vel nok mest centrale plads, som er en del af ’Dit Bolbro – områdefornyelse’. Så der er ikke tale om letbanearbejde, og Odense Letbane er ikke indblandet. Områdefornyelsen i det vestlige Odense læner sig dog op ad letbanens aktuelle sporarbejde, og det færdige resultat er tænkt sammen med letbanen.

Udgangspunktet er, at Hauges Plads bliver omdannet til et grønt og levende byrum, hvor man har lyst til at mødes.

Biblioteket, butikkerne, boligforeningen og beboerne, der har været med i arbejdsgruppen bag fornyelsen af pladsen, har blandt andet ønsket mere plads til ophold, læsning og mindre arrangementer.

Hauges Plads skal sammen med bystrøget hen ad Middelfartvej, som er endnu et projekt i områdefornyelsen, skabe en grønnere indgang til Bolbro – og pladsen skal være en form for orienteringspunkt.

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

Skitsen over den nye plads viser blandt andet, at der kommer træer, ny belægning, mere lys og forskellige sidde-møbler. P-pladserne til kundeparkering bevares på begge sider af pladsen, og der kommer en handicap-P-plads ved biblioteket.

Arbejdet med fornyelsen af Hauges Plads starter som sagt mandag den 10. august. Projektet bliver udført i to etaper, så der hele tiden er P-pladser til rådighed enten på den sydlige eller den nordlige del af pladsen.

Arbejdet begynder på den nordlige del af pladsen, som ikke vil være tilgængelig i cirka fire uger. Herefter fortsættes der på den sydlige del af pladsen. Det hele varer forventet 10-12 uger i alt. Dog bliver der først plantet nye træer i november.

Læs mere om områdefornyelsen på Odense Kommunes hjemmeside.

 

Følg letbanearbejdet i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse