Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Anlægsarbejde

Odense Kommune gør Hauges Plads mere grøn og indbydende

6. august 2020

 

Mandag 10. august begynder arbejdet med at forny Hauges Plads.

Odense Kommune står for arbejdet med at forny Bolbros vel nok mest centrale plads, som er en del af ’Dit Bolbro – områdefornyelse’. Så der er ikke tale om letbanearbejde, og Odense Letbane er ikke indblandet. Områdefornyelsen i det vestlige Odense læner sig dog op ad letbanens aktuelle sporarbejde, og det færdige resultat er tænkt sammen med letbanen.

Udgangspunktet er, at Hauges Plads bliver omdannet til et grønt og levende byrum, hvor man har lyst til at mødes.

Biblioteket, butikkerne, boligforeningen og beboerne, der har været med i arbejdsgruppen bag fornyelsen af pladsen, har blandt andet ønsket mere plads til ophold, læsning og mindre arrangementer.

Hauges Plads skal sammen med bystrøget hen ad Middelfartvej, som er endnu et projekt i områdefornyelsen, skabe en grønnere indgang til Bolbro – og pladsen skal være en form for orienteringspunkt.

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

Skitsen over den nye plads viser blandt andet, at der kommer træer, ny belægning, mere lys og forskellige sidde-møbler. P-pladserne til kundeparkering bevares på begge sider af pladsen, og der kommer en handicap-P-plads ved biblioteket.

Arbejdet med fornyelsen af Hauges Plads starter som sagt mandag den 10. august. Projektet bliver udført i to etaper, så der hele tiden er P-pladser til rådighed enten på den sydlige eller den nordlige del af pladsen.

Arbejdet begynder på den nordlige del af pladsen, som ikke vil være tilgængelig i cirka fire uger. Herefter fortsættes der på den sydlige del af pladsen. Det hele varer forventet 10-12 uger i alt. Dog bliver der først plantet nye træer i november.

Læs mere om områdefornyelsen på Odense Kommunes hjemmeside.

 

Følg letbanearbejdet i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

Relaterede nyheder

 • Test af lys på letbanens stationer

  Test af lys på letbanens stationer

  Foreløbigt henlægger letbanens stationerne i mørke. Dog var der forleden test af lyssætningen på den kommende Parkering Odense Syd-station, så lyset kunne ses i praksis og lyskilderne kunne finjusteres.
  12. maj 2021
 • Snart pibler græsset i 10 kilometer letbanespor

  Snart pibler græsset i 10 kilometer letbanespor

  Letbaneprojektet er nu så langt, at den sidste grønne finish kan udføres. Letbaneentreprenøren er nemlig gået i gang med at så græs i sporene på et areal, der svarer til 10 fodboldbaner.
  7. maj 2021
 • Letbanen skærper fokus på kørestrøm

  Letbanen skærper fokus på kørestrøm

  Strømmen er tændt hele tiden. Også selv om der ikke er noget tog i nærheden. Det skal du være opmærksom på, når du bor eller arbejder nær letbanen.
  7. maj 2021
 • Status på letbanebyggeriet i DIT nabolag

  Status på letbanebyggeriet i DIT nabolag

  Letbanens anlægsarbejde fortsætter hele foråret og vil frem mod sommerferien nå et (tæt på) færdigt niveau. Få et overblik overblik over det resterende letbanearbejde i dit lokalområde.
  23. april 2021

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse