Nabo til vejarbejdet
Sporarbejde

Odense Letbane accepterer ikke social dumping

22. januar 2020

 

Odense Letbane skal bygges på ordentlige vilkår. Derfor bliver underbetaling af medarbejdere på letbaneprojektet ikke accepteret.

Det slår Mogens Hagelskær, administrerende direktør for Odense Letbanes, fast – efter at der i en række kontroller er konstateret flere tilfælde hos udenlandske underentreprenører, som tilsyneladende ikke har betalt deres medarbejdere en overenskomstmæssig løn.

De pågældende firmaer er underleverandører til letbanens transportleverandør, spanske Comsa.   

- Jeg accepterer ikke social dumping, så de berørte medarbejdere skal selvfølgelig have udbetalt, hvad de måtte være blevet snydt for. Ingen tvivl om det. Da vi har kædeansvar i vores kontrakter, så er det Comsa som skal bøde for fejlene, så de skal efterbetale medarbejderne, hvad de måtte have til gode. Derudover skal de betale bod til letbanen, siger letbanedirektør Mogens Hagelskær.

Uregelmæssighederne er blevet konstateret af Odense Kommunes Kontrolgruppe. Odense Letbane har hyret Kontrolgruppen til at lave kontrolbesøg på byggepladserne for at sikre, at alt er, som det skal være.

- Det har vi gjort, fordi vi i alle kontrakter har indføjet kommunens arbejdsklausuler. Er der nogen, som har styr på arbejdsklausulerne, er det netop kommunens kontrolgruppe, som vi derfor har købt ind til at udføre vores kontroller på letbanens arbejdspladser. Vores stikprøvekontrol har da også netop vist sin styrke i og med, at forholdene er blevet opdaget, siger Mogens Hagelskær.

Der er tale om i alt fem underleverandører, hvor i alt 21 medarbejdere er berørt af den aktuelle sag. Sagen forventes afgjort i løbet af en måneds tid.

 

Følg letbanearbejdet i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×