Mennesker

Odense Letbane banker (stadig) på hos naboerne

5. februar 2020

 

Mens letbanens sporarbejde bliver mere og mere synligt rundt i Odense, tager Odense Letbanes team for nabokommunikation ud og taler med de naboer, der bor tæt på arbejdet.

- I denne omgang har vi valgt at fokusere på strækninger, der er særligt påvirket af letbanearbejdet – for eksempel i midtbyen, hvor arbejdet forgår tæt på boligerne og i nogle perioder har betydning for naboernes tilkørselsforhold. Lige nu besøger vi for eksempel Benediktsgade og Albanigade, fortæller Rune Bager, chef for nabokommunikation.

 

Vi bygger letbanen: Nabokontakten

 

Fakta om banke-på-besøg

Siden 2015 har teamet for nabokommunikation besøgt letbanens naboer af flere omgange – blandt andet i forbindelse med ledningsomlægninger, anlægsarbejdet samt sporarbejdet.

Banke-på-besøgene bliver prioriteret højt hos Odense Letbane, selvom denne form for 1-1 dialog med naboerne er ikke standardpraksis ved store infrastrukturprojekter. 

Erfaringen viser, at den tætte dialog med til at skabe større gensidig forståelse og giver bedre mulighed for at afhjælpe eventuelle frustrationer og problematikker.

I 2018 blev der banket på hos 869 husstande

I 2019 blev er banket på hos 394 husstande

 

Gennem de sidste år har Odense Letbanes medarbejdere med jævne mellemrum været ude og tale med naboerne på letbanens 14.4 kilometer lange strækning. Det er typisk sket i forbindelse med en ny type arbejde – for eksempel ved ledningsomlægninger, anlæg af veje og cykelstier og nu ved sporarbejdet.

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

Nabokommunikation

 

- Vi gør det for at være lydhøre over for letbanens naboer, som vi godt ved, vi generer i disse år. På den måde forholder vi os til de problemstillinger, de må have og informerer dem om seneste nyt fra området, siger Rune Bager og fortsætter:

- Banke-på besøgene er et vigtigt fokusområde for Odense Letbane, da vi mener at gensidig dialog kan få mange ting til at fungere bedre og afhjælpe eventuelle frustrationer i opløbet.

Inden letbanen går i drift, vil nabokommunikationsteamet igen banke på hos alle naboer, der bor ud til letbanes strækning. Til den tid vil de vejarbejdet være overstået, og der vil i stedet være fokus på sikkerhed og information om, hvordan man benytter letbanen.

 

Følg letbanens arbejde - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse