Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Udbud

Odense Letbane har bestilt cirka 1400 træer langs ruten

22. november 2017

 

HedeDanmark skal levere vejtræer til letbaneprojektet i Odense. De nye træer bliver udplantet over de kommende tre år.

 

 

Letbanen skal bidrage til at gøre Odense grønnere, også i fysisk forstand. Derfor er det et princip for projektet, at der skal plantes to nye vejtræer, hver gang det er nødvendigt at fælde ét for at gøre plads til letbanen.

 

Odense Letbane har netop skrevet kontrakt med HedeDanmark A/S om at levere de mange nye træer – efter et udbud, hvor firmaet vandt med et bud på en samlet pris på godt fire millioner kroner.

 

HedeDanmark A/S udspringer af Hedeselskabet, men har været selvstændigt i mange år med hovedsæde i Viborg. Det er en ’grøn servicevirksomhed’, som etablerer og plejer grønne arealer i skov, på åbent land eller i byerne.

 

 

Der kommer dobbelt så mange træer foran Idrætsparken

 

 

I alt løber leverancen til Odense Letbane op i cirka 1400 træer, fordelt på cirka 70 forskellige sorter.

 

- Vi har lavet en omhyggelige planlægning af, hvor og hvordan de mange træer skal genplantes, når letbanen bliver bygget. Det har været et kompliceret stykke arbejde, fordi træerne som udgangspunkt skal plantes i umiddelbar nærhed til letbanen, forklarer Svend Sørensen, der er projektleder hos Odense Letbane P/S:

 

- Træsorterne er udvalgt efter, hvordan de bedst muligt passer ind i de byrum, hvor de skal plantes. Der er tale om forskellige løvtræsorter og nåletræer. Træerne skal være af en vis alder og størrelse for at have den nødvendige robusthed, sådan at der opnås gode vækstvilkår.

 

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

undefined

Der er udarbejdet en grundig plan for genplantning af træer langs letbanen. Her er for eksempel arealet foran Idrætsparken, hvor er bliver plantet mere end 100 nye træer.

 

 

Hvordan bliver det grønne Odense sikret?

 

 

De nye træer bliver plantet langs letbanesporet over de kommende tre år – efterhånden som arbejdet skrider frem, og der skabes plads i det nye byrum. Udplantningerne vil foregå om efteråret og vinteren, og alle træer skal efter planen være på plads ved udgangen at 2020, hvor letbanen forventes at åbne.

 

Ud over de mange træer kommer letbanen også på andre måder til at bidrage til at gøre Odense til en grønnere by.

Langs størstedelen af strækningen vil letbanen nemlig køre på et otte meter bredt græstæppe. 

 

 

Følg letbanearbejdet i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her 

 

 

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse