Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Udbud

Odense Letbane kommenterer ikke lækkede dokumenter

19. december 2019

 

Odense Letbane kan konstatere, at andre parter i den verserende økonomiske strid med Barslund lækker fortrolige dokumenter til pressen. Letbanen henviser til, at sagen vil følge de retlige spilleregler, som gælder i det danske samfund, når der er uenigheder i byggebranchen.

Odense Letbane afsendte i går et varsel til entreprenørfirmaet Barslund om at genoptage arbejdet i fuldt omfang senest den 6. januar efter flere ugers stilstand på de to entrepriser på letbanestrækningen, som Barslund har ansvaret for. I dag kan Odense Letbane på baggrund af henvendelser fra både Fyens Stiftstidende og TV2 Fyn konstatere, at andre parter end letbanen lækker fortrolige dokumenter fra forhandlingerne mellem parterne.

- Uanset hvor meget fortroligt materiale, der lækkes, så betaler jeg ikke regninger, som der ikke er dokumentation for. Mine egne medarbejdere får heller ikke refunderet så meget som en krone til en togbillet, uden at de kommer med regningen. Ligeså får entreprenører ikke penge for arbejde, som de ikke kan dokumentere. Jeg forvalter skatteyderpenge – og selvfølgelig betaler jeg ikke regninger, som der ikke er dokumentation for, slår Odense Letbanes administrerende direktør, Mogens Hagelskær, fast.

Han fortsætter:

- Og uanset hvor meget fortroligt materiale, som andre parter lækker, så kommenterer jeg ikke sagen i dens detaljer. Løsningen kan kun findes ved, at Barslund genoptager arbejdet og dokumenterer deres arbejde. Så skal jeg nok betale regningerne. Sker det ikke, så har vi retlige regler i voldgiftssystemet til at løse sådanne konflikter, siger Mogens Hagelskær.

 

Odense Letbane påbyder Barslund at genoptage arbejdet

 

Striden med Barslund påvirker afslutningen af forlængelse af Kertemindestien og p-pladsen ved Idrætsparken.

Letbanedirektøren understreger, at den verserende sag ikke vil forsinke letbanens åbningstidspunkt, da Barslunds resterende arbejder er overskuelige og kan færdiggøres af en anden entreprenør, såfremt Barslund ikke genoptager arbejdet. Økonomisk vil det kunne holdes inden for letbanens samlede budget.

 

Følg letbanearbejdet i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse