Mød os

Odense Letbane kommer på museum i efterårsferien

11. oktober 2018

 

Hvor kommer letbanestationerne til at ligge? Hvordan skal togene se ud? Og hvordan var det nu, det var, med de gamle sporvogne i Odense?

Disse spørgsmål, og mange flere, kan du få svar på, hvis du besøger Odense Letbanes mobil udstillingsvogn, som fra 12. til 22. oktober står på Jernbanemuseet i Odense. Udstillingen er indrettet i en ombygget skurvogn, som du finder på Jernbanemuseets udendørsarealer.

Hvis du bor eller færdes i Odense, er du helt sikkert stødt på letbanearbejdet i gadebilledet. Lige nu er vejforløbene langs den 14,5 kilometer lange letbanestrækning i fuld gang med at blive omlagt, så der bliver plads til det otte meter brede spor og de 26 stationer.

 

STEM OG VIND: Du er med til at afgøre navnene på letbanetogene

 

Selve sporarbejdet er også så småt ved at starte op flere steder i byen, og om et par år skal letbanetogene efter planen køre rundt i Odenses gader.

I letbanens mobile udstillingsvogn kan du blandt andet se en meget nøjagtig model af et Odense-letbanetog eller gå på opdagelse i det interaktive kort med mulighed for at zoome ind på fremtidens Odense.

I hverdagene i efterårsferien vil den være bemandet med en medarbejder fra Odense Letbane, som også kan svare på spørgsmål om letbaneprojektet, som byens største anlægsprojekt nogensinde – med et budget på 3,3 milliarder kroner.

 

Følg letbanearbejdet i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse