Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Information

Odense Letbane lancerer nyt digitalt undervisningsmateriale

3. november 2020

 

Odense Letbane lancerer et nyt digitalt undervisningsmateriale til alle odenseanske 7.-9. klasser. Materialet skal styrke elevernes kompetencer i trafiksikker adfærd langs letbanen, nu hvor testkørslerne af de første letbanetog i de kommende måneder går i gang på hele strækningen fra Hjallese til Tarup.

Undervisningsmaterialet er udviklet i samarbejde med forlaget Alinea, og skal ses som et led i Odense Letbanes trafiksikkerhedskampagne, der skal gøre alle byens borgere opmærksomme på den nye trafikant, der i den kommende tid begynder at køre gennem byen.

 

Letbanens trafiksikkerhedskampagne og øvrige tilbud til skolerne

 

Udover emnet trafiksikkerhed får eleverne også indblik i, hvad en letbane er, hvorfor politikerne har besluttet at bygge letbanen, hvordan letbanes design er udviklet, og hvilken betydning man forventer, letbanen får for byens udvikling og miljø.

(Artiklen fortsætter under billedet.)

 

Det er derfor relevant for fag som biologi, dansk, geografi, historie, fysik/kemi og samfundsfag. Undervisningsmaterialet er gratis tilgængeligt hos Alinea for alle grundskoler i Odense via Unilogin.

 

På sporet af letbanen - nyt undervisningsmateriale hos Alinea

 

 

 

 

Relaterede nyheder

 • Test af lys på letbanens stationer

  Test af lys på letbanens stationer

  Foreløbigt henlægger letbanens stationerne i mørke. Dog var der forleden test af lyssætningen på den kommende Parkering Odense Syd-station, så lyset kunne ses i praksis og lyskilderne kunne finjusteres.
  12. maj 2021
 • Snart pibler græsset i 10 kilometer letbanespor

  Snart pibler græsset i 10 kilometer letbanespor

  Letbaneprojektet er nu så langt, at den sidste grønne finish kan udføres. Letbaneentreprenøren er nemlig gået i gang med at så græs i sporene på et areal, der svarer til 10 fodboldbaner.
  7. maj 2021
 • Grøn bølge skal få letbanen hurtigere gennem byen

  Grøn bølge skal få letbanen hurtigere gennem byen

  Alle 56 lyskryds, som letbanen kører igennem, er blevet bygget om, så de er klar til den nye trafikant. Dermed er det muligt at opnå en såkaldt 'run time' på 42 minutter på hele letbanen.
  3. maj 2021
 • Odense Letbane P/S har aflagt årsrapport for 2020

  Odense Letbane P/S har aflagt årsrapport for 2020

  Odense Letbane P/S har aflagt årsrapport for 2020 og indsendt den til Erhvervsstyrelsen.
  29. april 2021

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse