Nabo til vejarbejdet
Anlægsarbejde

Odense Letbane og Barslund er enige om vejen frem

10. januar 2020

 

Odense Letbane og entreprenørfirmaet Barslund er blevet enige om en procesaftale, der sikrer det fortsatte samarbejde. Aftalen betyder, at Barslund på mandag genoptager arbejdet på Odense Letbane i fuldt omfang. Tilliden mellem parterne er genskabt på topniveau.

Efter godt en måned uden aktivitet på tre mindre byggepladser hos letbanen vil entreprenørvirksomheden Barslund på mandag genoptage arbejdet. Det sker efter, at der fredag blev indgået en skriftlig procesaftale mellem Odense Letbane og Barslund, der danner ramme for, hvordan de økonomiske udeståender kan løses.

- Vi har som tidligere oplyst gennem et stykke tid forhandlet med Barslund om løsningen på nogle uenigheder omkring betalingen for og dokumentationen af ekstraarbejder. Men nu er vi nået frem til en aftale om den videre proces, som begge parter har gavn af, og som er god for projektet. Det er jeg tilfreds med. Vi har genskabt tilliden på topniveau, og jeg ser frem til at se Barslund i arbejdstøjet igen på mandag, siger adm. direktør for Odense Letbane P/S Mogens Hagelskær.

Med aftalen undgås en voldgiftssag således i den nuværende situation. Procesaftalen betyder, at der nu en truffet en aftale om, hvordan den fornødne dokumentation for arbejderne kan fremskaffes, hvorefter Barslund vil få betaling for det, som de har krav på.

Barslund har tre mindre afsluttende arbejder vedrørende forlængelsen af Kertemindestien, nogle mindre belægningsarbejder ved banegården og P-pladsen ved Idrætsparken. Disse arbejder bliver nu gjort færdige i nærmeste fremtid

Det stillestående arbejde gennem en måned vil ikke forsinke letbanens åbningstidspunkt, da de resterende arbejder er af begrænset omfang og ikke påvirker sporarbejdets tidsplan.  

 

Følg letbanearbejdet i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

 • Letbanen øger aktiviteten i byen

  Letbanen øger aktiviteten i byen

  Letbanens entreprenør har sendt over 100 ekstra mand i gaderne, og arbejdet bliver intensiveret de sidste måneder.
  24. september 2020
 • Hul i Albanibroen

  Hul i Albanibroen

  Skade på Albanibroen påvirker ikke den bærende kapacitet og holdbarhed, men bliver udbedret inden for de kommende uger.
  24. september 2020
 • Krydset ved Tinghusgade genåbner

  Krydset ved Tinghusgade genåbner

  Fredag 25. september åbner krydset ved Tinghusgade og Albanigade igen.
  24. september 2020
 • Sidste letbanetog er kommet til Odense

  Sidste letbanetog er kommet til Odense

  Snude mod snude står der nu i alt 16 letbanevogne linet op på skinnerne på Odense Letbanes kontrol- og vedligeholdelsescenter.
  16. september 2020

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×