Om Odense Letbane
Nabo til vejarbejdet
Anlægsarbejde

Odense Letbane og Barslund er enige om vejen frem

10. januar 2020

 

Odense Letbane og entreprenørfirmaet Barslund er blevet enige om en procesaftale, der sikrer det fortsatte samarbejde. Aftalen betyder, at Barslund på mandag genoptager arbejdet på Odense Letbane i fuldt omfang. Tilliden mellem parterne er genskabt på topniveau.

Efter godt en måned uden aktivitet på tre mindre byggepladser hos letbanen vil entreprenørvirksomheden Barslund på mandag genoptage arbejdet. Det sker efter, at der fredag blev indgået en skriftlig procesaftale mellem Odense Letbane og Barslund, der danner ramme for, hvordan de økonomiske udeståender kan løses.

- Vi har som tidligere oplyst gennem et stykke tid forhandlet med Barslund om løsningen på nogle uenigheder omkring betalingen for og dokumentationen af ekstraarbejder. Men nu er vi nået frem til en aftale om den videre proces, som begge parter har gavn af, og som er god for projektet. Det er jeg tilfreds med. Vi har genskabt tilliden på topniveau, og jeg ser frem til at se Barslund i arbejdstøjet igen på mandag, siger adm. direktør for Odense Letbane P/S Mogens Hagelskær.

Med aftalen undgås en voldgiftssag således i den nuværende situation. Procesaftalen betyder, at der nu en truffet en aftale om, hvordan den fornødne dokumentation for arbejderne kan fremskaffes, hvorefter Barslund vil få betaling for det, som de har krav på.

Barslund har tre mindre afsluttende arbejder vedrørende forlængelsen af Kertemindestien, nogle mindre belægningsarbejder ved banegården og P-pladsen ved Idrætsparken. Disse arbejder bliver nu gjort færdige i nærmeste fremtid

Det stillestående arbejde gennem en måned vil ikke forsinke letbanens åbningstidspunkt, da de resterende arbejder er af begrænset omfang og ikke påvirker sporarbejdets tidsplan.  

 

Følg letbanearbejdet i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

 • Kortvarig spærring af Albanibroen

  Kortvarig spærring af Albanibroen

  Onsdag 21. april bliver vejbanerne på Albanibroen kortvarigt spærret mellem klokken 09.00 og klokken 12.00, da letbanens entreprenør skal montere ophæng til kørestrømsmaster.
  20. april 2021
 • Letbanen skaber nye investeringer

  Letbanen skaber nye investeringer

  Barfoed Group bygger 46 nye ungdomsboliger på Nyborgvej, der forventes klar til indflytning ved studiestart i september 2022, skriver Fyens.dk. Ejendomsselskabet har købt grunden af Odense Letbane.
  26. marts 2021
 • Har du set en vandpyt?

  Har du set en vandpyt?

  En af de store opgaver i letbanebyggeriet har været at styre regnvandet, så det nemt bliver ledt til vejbrønde og videre til rensningsanlægget og Odense Å.
  22. januar 2021
 • Odense Letbane i 2020 fortalt i billeder

  Odense Letbane i 2020 fortalt i billeder

  Se højdepunkter fra letbane-byggeriet i 2020, som trods pandemien nåede en række vigtige milepæle.
  13. januar 2021

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse