Nabo til vejarbejdet
Letbane

Odense Letbane og Comsa sætter spaden i jorden sammen

18. april 2018

 

Tirsdag 24. april tager Odense Letbane P/S og Comsa S.A.U. første spadestik på letbanens store kontrol- og vedligeholdelsescenter. Det markerer samtidig begyndelsen på arbejdet med at etablere letbanens samlede transportsystem.

Odense Letbane P/S har som bygherre gennem et stykke tid været aktive i byens gader. Således er M.J. Eriksson, Arkil A/S og Barslund A/S godt i gang med at flytte veje, fortove og cykelstier - så der bliver plads til, at Odense Letbanes leverandør af transportsystemet, Comsa S.A.U., kan lægge skinner, rejse master og bygge stationer.

 

Se billederne: Letbanen bliver Odenses egen

 

Men for at letbanen kan køre forventeligt i slutningen af 2020, skal der også bygges et stort kontrol- og vedligeholdelsescenter i det sydlige Odense - det såkaldte Control and Maintenance Center (CMC). Det bliver det første arbejde, som Comsa S.A.U. påbegynder på letbaneprojektet.

- Vi glæder os meget til at komme i gang med rejse det store kontrol- og vedligeholdelsescenter i det sydlige Odense. Det bliver her, at letbanevognene skal overnatte, gøres rene og vedligeholdes. Samtidig bliver kontrolcentret omdrejningspunktet for letbanens drift. Selvom der er vognførere i hver af de 16 letbanevogne, så styres samkørslen fra kontrolcentret, ligesom eventuelle ændringer i driften styres og varsles fra kontrolcentret, forklarer Mogens Hagelskær, adm. direktør for Odense Letbane P/S.

 

Følg letbanearbejdet i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×