Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Letbane

Odense Letbane og Comsa sætter spaden i jorden sammen

18. april 2018

 

Tirsdag 24. april tager Odense Letbane P/S og Comsa S.A.U. første spadestik på letbanens store kontrol- og vedligeholdelsescenter. Det markerer samtidig begyndelsen på arbejdet med at etablere letbanens samlede transportsystem.

Odense Letbane P/S har som bygherre gennem et stykke tid været aktive i byens gader. Således er M.J. Eriksson, Arkil A/S og Barslund A/S godt i gang med at flytte veje, fortove og cykelstier - så der bliver plads til, at Odense Letbanes leverandør af transportsystemet, Comsa S.A.U., kan lægge skinner, rejse master og bygge stationer.

 

Se billederne: Letbanen bliver Odenses egen

 

Men for at letbanen kan køre forventeligt i slutningen af 2020, skal der også bygges et stort kontrol- og vedligeholdelsescenter i det sydlige Odense - det såkaldte Control and Maintenance Center (CMC). Det bliver det første arbejde, som Comsa S.A.U. påbegynder på letbaneprojektet.

- Vi glæder os meget til at komme i gang med rejse det store kontrol- og vedligeholdelsescenter i det sydlige Odense. Det bliver her, at letbanevognene skal overnatte, gøres rene og vedligeholdes. Samtidig bliver kontrolcentret omdrejningspunktet for letbanens drift. Selvom der er vognførere i hver af de 16 letbanevogne, så styres samkørslen fra kontrolcentret, ligesom eventuelle ændringer i driften styres og varsles fra kontrolcentret, forklarer Mogens Hagelskær, adm. direktør for Odense Letbane P/S.

 

Følg letbanearbejdet i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

 • Letbanestationer får nu monteret standere til rejsekortet

  Letbanestationer får nu monteret standere til rejsekortet

  I øjeblikket er rejsekortet i gang med at installere rejsekortstandere på letbanens 26 stationer.
  11. juni 2021
 • Derfor lugter letbanen af neglelak

  Derfor lugter letbanen af neglelak

  Hvis du har passeret letbanens byggepladser i midten af Odense, har du måske observeret en lugt, der minder om neglelak?
  11. juni 2021
 • Hvorfor tuder letbanen?

  Hvorfor tuder letbanen?

  Naboer og forbipasserende har undret sig over, at der af og til kommer en meget høj lyd fra letbanetogene, når de kører test på strækningen til IKEA. Det er der en særlig årsag til.
  27. april 2021
 • Hvad betyder letbanens gule skilte?

  Hvad betyder letbanens gule skilte?

  Odense Letbane er ved at opsætte skilte, så letbaneførerne blandt andet kan se, hvor stærkt de må køre med letbanetogene igennem Odense.
  27. maj 2021

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×