Nabo til vejarbejdet
Udbud

Odense Letbane påbyder Barslund at genoptage arbejdet

18. december 2019

 

Efter flere ugers forgæves dialog med entreprenørfirmaet Barslund på baggrund af en uenighed om økonomi har Odense Letbane nu afsendt et varslingsbrev til Barslund, hvor det kræves, at de genoptager arbejdet i fuldt omfang senest den 6. januar. Sker det ikke, overgår sagen til voldgiftsnævnet.

Entreprenørfirmaet Barslund, som udfører en række slutarbejder for Odense Letbane, standsede i starten af december arbejdet på grund af en økonomisk uenighed. Siden har der pågået en dialog, og i sidste uge forelå der en færdigforhandlet procesaftale, som Barslund imidlertid sprang fra.

Derfor har Odense Letbane netop afsendt et varslingsbrev til Barslund om genoptagelse af arbejderne i fuldt omfang senest den 6. januar.

- Vi har gennem et stykke tid forhandlet med Barslund om løsningen af nogle uenigheder omkring betalingen for arbejderne, som nu er i deres slutfase. Uenighederne går på, hvorvidt Barslund i tilstrækkeligt omfang i henhold til kontraktens bestemmelser har været i stand til at dokumentere, om de har berettigede krav eller ej. Vi forvalter skatteyderpenge – så vi betaler ikke regninger, der ikke er dokumentation for, forklarer adm. direktør for Odense Letbane P/S Mogens Hagelskær og fortsætter:

- Det er selvfølgelig en situation, vi ikke kan acceptere. Derfor har vi i første omgang søgt at løse situationen ved at nå frem til en procesaftale for, hvordan vi kunne nå til enighed. Det er ikke lykkedes, da Barslund har afvist vores seneste forslag. Derfor har vi nu afsendt dem et varsel om, at de skal genoptage arbejdet i fuldt omfang inden den 6. januar. Sker det ikke, har de efter vores mening uberettiget misligholdt kontrakten i væsentlig grad, lyder det fra Mogens Hagelskær.

 

Ingen forsinkelser af letbanen trods stilhed på et par arbejdspladser

 

Hvis Barslund ikke genoptager arbejdet i fuldt omfang, vil Odense Letbane herefter foretage de nødvendige retsmæssige skridt, som er at gå til voldgiftsnævnet, som har forskellige metoder til at bidrage til at løse konflikter i bygge- og anlægsbranchen.

- Der skal ikke herske tvivl om, at vi gerne vil genoptage seriøse drøftelser om de rejste krav med henblik på at få dem løst på den bedste måde for parterne og for projektet. Men det skal ske på en konstruktiv måde, og det kan kun ske, hvis Barslund genoptager arbejdet i fuldt omfang, siger letbanedirektøren.

Hvis Barslund ikke genoptager arbejdet, er det samtidig letbanens opgave at sikre, at arbejdet bliver udført.

- Så vi kan også blive nødt til at finde en anden entreprenør til at gøre arbejdet færdigt, lyder det fra Mogens Hagelskær.

Letbanedirektøren understreger, at det ikke vil forsinke letbanens åbningstidspunkt, hvis en ny entreprenør skal gøre arbejdet færdigt i stedet for Barslund, da de resterende arbejder er overskuelige. Økonomisk vil det kunne holdes inden for letbanens samlede budget.

Striden med Barslund påvirker afslutningen af forlængelse af Kertemindestien og P-pladsen ved Idrætsparken.

 

Følg letbanearbejdet i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

Relaterede nyheder

 • Letbanen øger aktiviteten i byen

  Letbanen øger aktiviteten i byen

  Letbanens entreprenør har sendt over 100 ekstra mand i gaderne, og arbejdet bliver intensiveret de sidste måneder.
  24. september 2020
 • Sidste letbanetog er kommet til Odense

  Sidste letbanetog er kommet til Odense

  Snude mod snude står der nu i alt 16 letbanevogne linet op på skinnerne på Odense Letbanes kontrol- og vedligeholdelsescenter.
  16. september 2020
 • Hul i Albanibroen

  Hul i Albanibroen

  Skade på Albanibroen påvirker ikke den bærende kapacitet og holdbarhed, men bliver udbedret inden for de kommende uger.
  24. september 2020
 • Krydset ved Tinghusgade genåbner

  Krydset ved Tinghusgade genåbner

  Fredag 25. september åbner krydset ved Tinghusgade og Albanigade igen.
  24. september 2020

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×