Nabo til vejarbejdet
Mennesker

Odense Letbane skal hjælpe ledige ind i byggebranchen

23. november 2017

 

 

Odense Letbane har forpligtet sig til at skabe plads til lærlinge og ledige i snusepraktikker på letbanearbejdet – så det lokale byggeboom kan bruges til at omskole ledige til byggebranchen. Mød et par af dem, der har været i succesfulde snusepraktikker i Odense her.

 

 

- Det er en smule mere fysisk arbejde, end jeg har været vant til, men til gengæld foregår det udendørs. Det er skønt med frisk luft, især når det er godt vejr, som i dag. At arbejde på et lukket værksted er ikke lige mig.

 

Kennet Bendixen smiler og misser mod efterårssolen over Nyborgvej. Her er han i løntilskud som arbejdsmand hos entreprenørfirmaet Jens Carstensen, der omlægger bløde kabler for TDC, diverse antenneforeninger og Energi Fyn – som forberedelse til det kommende letbanearbejde.

 

- Jeg har også nogle dejlige kolleger. For mig er det vigtigt med gode kolleger – det er min motivation til at stå op om morgenen, fortsætter Kennet Bendixen.

 

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

undefined
Kennet Bendixen (th) er især glad for sine kolleger på arbejdet med at flytte kabler forud for letbanebyggeriet.

 

 

Letbanens anlægsarbejde er nu i gang flere steder i byen, blandt andet på Ørbækvej. Over de kommende måneder vil arbejdet med at flytte vejbaner, cykelstier og fortove for at skabe plads til sporene gå i gang langs resten af letbanestrækningen.

 

Hver 10. beskæftigede på letbanens anlægsarbejde skal være enten lærlinge eller personer i såkaldt snusepraktik. Det har Odense Letbane forpligtet sig til via en aftale med Byg Til Vækst – et samarbejde mellem fynske kommuner om at få ledige ind i byggebranchen.

 

En vellykket snusepraktik kan eksempelvis føre til, at den enkelte kommer i job eller vælger at starte i ordinær uddannelse.

 

 

Odense Letbane indgår aftale om samarbejde med Byg til Vækst

 

 

Det var også sådan, 41-årige Kennet Bendixen fik foden inden for døren ved entreprenørfirmaet. Han har en baggrund som grafisk tekniker, men har været ledig siden 2014. For nyligt kom han i snusepraktik hos Jens Carstensen.

 

- Det gik godt i praktikperioden. Nu er jeg så i løntilskud i otte uger for at jeg kan få lidt oplæring – og for at se, om det nu også er noget for mig. Jeg vil absolut gerne fortsætte, når løntilskuddet slutter til januar, fortæller Kennet Bendixen.

 

Indtil videre har fem været i snusepraktik på letbanens anlægsarbejde. Ud af disse har en enkelt fået fast arbejde ved én af letbanens entreprenører, mens to er i løntilskud. Derudover er der to lærlinge på arbejdspladsen på Ørbækvej.

 

Odense Letbanes forventning er, at aftalen med Byg Til Vækst kan føre til omkring 20 forløb med lærlinge eller ledige i snusepraktikker. Derudover er der en god synergieffekt med det entreprenørarbejde, der grænser op til letbanens anlægsarbejde. For eksempel de omfattende ledningsflytninger.

 

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

undefined
Frank Würtz har været ledig i en længere periode. Via en god snusepraktik er han nu kommet i løntilskud hos Munck.

 

 

Frank Würtz er en anden, der har været i snusepraktik – hos NCC, der bygger TBT Tower i Odense C – og brugt den som springbræt til et løntilskudsjob. Han er hos entreprenørfirmaet Munck, som flytter kabler på Campusvej forud for selve letbanearbejdet.

 

- Det gik godt hos NCC. Desværre var det ikke muligt for dem at ansætte mig lige nu, men jeg fik en rigtig god anbefaling med derfra. Derefter kunne jobcentret skaffe mig et løntilskud hos Munck, fortæller Frank Würtz.

 

Han er 47 år gammel og har en fortid som ufaglært – især i landbruget, men også med lidt lager- og industriarbejde på CV’et. Han er klar til at blive omskolet til byggebranchen.

 

- Jeg tror, det går meget godt. Jeg har i hvert fald ikke hørt andet, ha ha. Så jeg håber da, at jeg kan blive fastansat som arbejdsmand hos Munch. Jeg kan godt lide at arbejde ’over jorden’, men det er også helt fint ’under’ – det er jo lidt som at arbejde i landbruget, slutter han.

 

 

 

Følg letbanearbejdet i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×