Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Mennesker

Odense Letbane styrker den tekniske ledelse af letbaneprojektet

3. december 2015

 

Odense Letbane P/S har ansat Steen Lykke i en nyoprettet stilling som teknisk direktør. Han har i mere end to årtier arbejdet med ledelse af store infrastrukturprojekter, senest som teknisk direktør og seniorrådgiver i Femern A/S. Ansættelsen er derfor en styrkelse af direktionen hos Odense Letbane P/S.

Steen Lykke tiltræder tirsdag 1. december en nyoprettet stilling som teknisk direktør hos Odense Letbane P/S. Han vil indgå i direktionen af letbaneselskabet, som ud over Steen Lykke tæller økonomidirektør Per Feddersen og administrerende direktør Mogens Hagelskær.


Skal styrke organisationen internt

Stillingen som teknisk direktør er blevet oprettet, fordi Odense Letbane P/S i februar valgte at skifte udbudsstrategi på letbaneprojektet – fra ét samlet udbud til en opdeling i flere udbud.

- Dén strategi har vist sig at være den rigtige, da vi har oplevet en meget stor interesse for at blive prækvalificeret til at byde på de to første store udbud - letbanevogne og transportsystem. Ændringen i strategien medfører, at vi skal styrke organisationen internt hos Odense Letbane P/S. Som bygherrer får vi nemlig en større opgave med at koordinere og sikre retningen for det samlede projekt. Det kræver flere folk også i topledelsen, men samtidig får vi også en større træfsikkerhed i forhold til, at både økonomien og alle de tekniske detaljer kommer til at spille sammen mellem pakkerne, forklarer administrerende direktør Mogens Hagelskær og fortsætter:

- Derfor er jeg utroligt glad for, at det er lykkedes at få netop Steen Lykke med på holdet. Han er én af Danmarks største kompetencer inden for komplicerede infrastrukturprojekter, og han vil bidrage med både tung viden og sikre lederegenskaber.


Erfaren chef for store projekter

Steen Lykke har siden 2008 arbejdet i topledelsen i Femern A/S, der har projekteret den faste Femern Bælt-forbindelse mellem Danmark og Tyskland. Først som projektchef og siden som teknisk direktør og seniorrådgiver for den administrerende direktør.

Inden da har han fra 2001 til 2008 været projektchef for Marmaray-metrosystemet i Istanbul, Tyrkiet. Fra 1993 til 2001 var han kontraktdirektør i Øresundskonsortiet med ansvar for tunnelen og koordineringen af installationer og jernbane. Og i årene inden har han blandt andet haft lederstillinger i forbindelse med konceptudviklingen i de tidlige stadier af Metroen i København samt projekter for DSB.


Letbanen er en kompliceret opgave

Som teknisk direktør for Odense Letbane P/S bliver det Steen Lykkes opgave at lede den tekniske stab i letbaneprojektet og styre anlægget af selve letbanen sikkert i mål. Det ser han frem til.

- Jeg er stolt over at være med til at udføre det mest spændende og ambitiøse byggeprojekt i Odenses historie og samtidig et af Danmarks største infrastrukturprojekter. Odense Letbane er en decideret bybane, foruden den skal gå gennem universitetsområdet og Det Ny OUH. Det gør den kompliceret at anlægge – ikke mindst under hensyn til byens daglige virke og den kvalitet, som letbanen skal bibringe Odense. Men det er netop den udfordring, jeg ser frem til at løfte, siger Steen Lykke.

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse