Nabo til vejarbejdet
Mød os

Odense Letbane undersøger markedet for drift og vedligeholdelse

14. april 2016

 

I løbet af 2017 begynder udbuddet af drift og vedligeholdelse på Odense Letbane. For at sikre en optimal udbudssituation vil Odense Letbane P/S opsøge markedet for operatører, der kan drive og vedligeholde letbanen. Målet er at sikre den bedst mulige konkurrencesituation og timing i udbuddet.

Odense Letbane P/S er allerede nu i dialog med andre trafikindkøbere, såsom Aarhus Letbane, Metroselskabet i København og Fynbus. Disse har en indgående og konkret viden om markedet for operatører, som letbaneprojektet i Odense kan drage nytte af.

Inden for kort tid går Odense Letbane P/S desuden i dialog med kendte og mulige operatører for letbanen i Odense.

 

 VIDEO: Hvorfor skal Odense have en letbane?

 

Det gøres via en formel henvendelse via EU-systemet for udbud, en såkaldt ”request for information”, som lægger op til en dialog om eksempelvis tilgang til risici, prisdannelse og forskellige driftssystemer samt deres fordele og ulemper. Processen giver alle i markedet mulighed for at reagere, så der sikres en fair konkurrencesituation.

- Vores overordnede målsætning med henvendelserne er at sikre, at vi får lagt den optimale strategi for udbuddet af drift og vedligeholdelse på Odense Letbane. Dels skal vi sørge for, at timingen af udbuddet er god i forhold til markedssituationen. Dels vil vi gerne øge interessen for og kendskabet til udbuddet. Som stor bygherre kan man tro, at alle kender projektet. Men virkeligheden er ofte en helt anden, så dette er jo også et led i en charmeoffensiv. Jo flere, der byder ind på drift og vedligeholdelse af letbanen, jo bedre en pris forventer vi at kunne få, forklarer Mogens Hagelskær, der er administrerende direktør for Odense Letbane P/S:

- Vores undersøgelse af markedet handler også om, at vi skal være sikre på, at vi har lagt os fast på det bedste setup for driften. Letbanens succes afhænger i høj grad af den service, den leverer. Derfor skal vi have fokus på, hvad der i sidste ende bliver tilbudt Odenses borgere.

I arbejdet med at forberede udbuddet af drift og vedligeholdelse af Odense Letbane indgår derfor også besøg hos et antal udenlandske letbanesystemer. Her er målet at få en forståelse af de forskellige former for driftssetup, der findes.

 

 VIDEO: Visualiseringer af Odense Letbane - fra Tarup til Hjallese

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×