Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Anlægsarbejde

Opsætning af master til kørestrøm i Albanigade

16. oktober 2020

 

Letbanens entreprenør vil i oktober og november opsætte de sidste kørestrømsmaster i Albanigade. Det betyder at fortovene midlertidigt bliver gravet op, der hvor der skal støbes fundamenter til masterne.

Udover opsætningen af kørestrømsmaster arbejder entreprenøren netop nu på at færdiggøre stationen på Benedikts Plads og på at bygge det resterende letbanespor i gaden.

Arbejdet med at anlægge letbanen i Albanigade skal efter planen være afsluttet i december måned. Derefter skal letbanetogene og alle de mange tekniske installationer testes og justeres, så letbanen i efteråret 2021 kan åbne med op til 8 afgange i timen fra Tarup og Hjallese.

 

Følg arbejdet i Albanigade - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

 • Sikkerhed for letbanens naboer

  Sikkerhed for letbanens naboer

  Når du som nabo skal pudse vinduer, rense tagrender eller flytte – så er det vigtigt, at du ikke kommer for tæt på letbanens kørestrøm eller opholder dig i letbanens spor.
  14. maj 2021
 • Snart pibler græsset i 10 kilometer letbanespor

  Snart pibler græsset i 10 kilometer letbanespor

  Letbaneprojektet er nu så langt, at den sidste grønne finish kan udføres. Letbaneentreprenøren er nemlig gået i gang med at så græs i sporene på et areal, der svarer til 10 fodboldbaner.
  7. maj 2021
 • Test af lys på letbanens stationer

  Test af lys på letbanens stationer

  Foreløbigt henlægger letbanens stationerne i mørke. Dog var der forleden test af lyssætningen på den kommende Parkering Odense Syd-station, så lyset kunne ses i praksis og lyskilderne kunne finjusteres.
  12. maj 2021
 • Letbanens sidste skinner er støbt

  Letbanens sidste skinner er støbt

  En vigtig milepæl i letbaneprojektet er nået. Onsdag 28. april lykkedes det letbanens entreprenør at støbe de allersidste skinner på letbanens godt 14 kilometer lange spor fast.
  29. april 2021

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse