Byudvikling

Byen & Banen: Pas, bøger og kultur lige til døren

2. marts 2022Du kan tage letbanen lige til hoveddøren af Borgernes Hus, som udover Borgerservice består af hovedbiblioteket med et væld at kulturelle og litterære arrangementer året rundt samt øens største bog- og musiksamling. Derfor glæder bibliotekschef Kent Skov sig uhyre meget til, at letbanen åbner:

- Vi blev færdige med en ombygning af Borgernes Hus for et par år siden, og siden da har vi længtes meget efter, at letbanen skulle åbne. For det kommende letbanestop foran Odense Banegård Center er jo også lige foran vores hoveddør.

 (Artiklen fortsætter under videoen).Kent Skov Andreasen fortæller om letbanens betydning for Borgernes Hus.


Selve området foran Borgernes Hus og Odense Banegård har i forbindelse med letbanebyggeriet undergået en kraftig forvandling, som Kent Skov bemærker:

- Det der er helt fantastisk er, at vi kommer til at mærke, at byen bliver bundet sammen. Før var der en meget trafikeret motorgade lige uden for, og nu er det blevet et blødt strøg, samtidig med at letbanen kommer med en helt anden sammenhæng til indre by.

Læs mere om Byen & Banen


Udover at det bliver nemmere at komme ind til Borgernes Hus, giver letbanen også bedre mulighed for at komme rundt til de andre dele af byen og de andre lokalbiblioteker rundt om i byen.

- Noget andet, der er interessant er, at folk får en livline til andre dele af byen. Vi har jo lokalbiblioteker i Tarup og rundt omkring i byen. Så det kommer til at hænge bedre sammen. Også i forbindelse med Borgerservice. Der har vi også et par andre steder, men det bliver jo fantastisk at både adgang og komfort bliver bedre, når man skal ind og besøge det, slutter Kent Skov.

Få seneste nyt fra Odense Letbane - tilmeld dig nyhedsbrevet her

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse