Letbane

Se billederne: Sådan kommer Odense Letbane til at se ud

15. januar 2015

 

Grøn, svævende og moderne. Sådan lyder kodeordene for den designmanual, som tegner stregerne for Odenses kommende letbane.

Odense Letbane er nu nået så langt i processen, at det er muligt at vise, hvordan den kommende letbane kommer til at tage sig ud i byen. Odense Byråd fik ved en orientering den onsdag den 14. januar som de første et eksklusivt indblik i den såkaldte designmanual, der skal danne grundlag for letbanens visuelle udtryk.

De lokale politikere tog godt imod designet. Der var store roser til det markante, grønne udtryk. Det byder på græs både på taget af stationerne og langs størstedelen af letbanesporet samt masser af træer – der skal plantes to nye træer for hvert vejtræ, der bliver fældet for at skabe plads til letbanen.

Der var også udbredt glæde i byrådet over letheden i det moderne design, der kendetegner de kommende stationer. Her kommer en ”svævende” sort linje til at markere letbanestationerne og spille sammen med det øvrige by-inventar. 

 

Respekt for byen

- Vi synes selv, at designet formår at skabe en flot sammenhæng, så letbanen får et letgenkendeligt og ensartet udtryk, der binder byen sammen. Samtidig trækkes der tråde til den udvikling, som Odense går igennem i disse ord – til en moderne og grøn storby, som det er rart at bo i, siger letbanechef Mogens Hagelskær og fortsætter:

- Sidst, men ikke mindst, bliver der også skabt en sammenhæng til det eksisterende Odense. Alle stationer bliver lavet i respekt for og overensstemmelse med den omgivende bydel, så eksempelvis flisebelægningen læner sig op af den belægning, der i øvrigt kendetegner de enkelte lokalområder.

 

Helt nye byrum

Meningen er, at der skal skabes nye byrum omkring nogle af de vigtigste stationer. Især området fra Kongensgade forbi Odense Banegård Center og videre ned ad den lukkede Thomas B. Thriges Gade genopstår i et helt nyt udtryk. Her vil en naturstens-belægning få strækningen til at smelte sammen med resten af byrummet, så fodgængere, cyklister og langsomkørende letbanevogne kan dele pladsen.

Også Richards Møllers Plads ved Odense Stadion og Benedikts Plads kommer til at undergå store forandringer, så de kommer til at se helt anderledes ud i fremtiden.

Hvordan selve letbanevognene kommer til at se ud bliver først afgjort, når der efter en grundig udbudsproces er fundet en leverandør af togsættene.

 

Se de dugfriske illustrationer i denne præsentation.

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse