Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Mennesker

Se og mærk designet af Odense Letbane på Jernbanemuseet

1. november 2018

 

På Jernbanemuseet i Odense kan du frem til nytår se en nøjagtig model af Odenses letbanetog, sætte dig i letbanetogets sæder og se, hvordan de kommende 26 stationer skal se ud.

Udstillingen viser de konkrete dele af letbanen, som brugerne og byens borgere vil kunne opleve på strækningen fra Tarup i nord til Hjallese i syd, når letbanen efter planen åbner i slutningen af 2020.

 

Video: Kom bag om letbanens design

 

Det endelige design af letbanen er udviklet igennem input fra en række kommende brugere af letbanen, et designbureau, letbanens leverandører, Odense Kommune og letbanens fagfolk. Målet har været at udvikle et design, der passer nøjagtig til Odense, så letbanen vil virke som en naturlig og integreret del af Odense, når den om kort tid bliver en del af byen.

Letbanens plads på Jernbanemuseet bidrager til fortællingen om knap 175 års jernbanehistorie i Danmark. Udstillingen vil således kunne ses sammen med en nøjagtig nybygget kopi af Danmarks første lokomotiv fra 1847, samt en lang række andre spændende effekter og fortællinger fra Danmarks jernbanehistorie.

 

Følg letbanearbejdet - tilmeld dig nyhedsbrevet her

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse