Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Sporarbejde

Sidste mast til letbanens kørestrøm nu på plads

21. maj 2021

 

I Kristi Himmelfartsferien, næsten helt symbolsk, blev den sidste mast til letbanens kørestrøm rejst. Det betyder at letbanens entreprenør nu kan montere de sidste kørestrømsledninger – og inden længe testkøre tog på hele strækningen fra Tarup i nord til Hjallese i syd.

I alt er der rejst 640 kørestrømsmaster på den 14,5 km. lange letbanestrækning (oveni er køreledningerne en del steder monteret med vægankre). En del af masterne får en ”sidebeskæftigelse” som lysmaster, hvilket betyder, at de eksisterende lysmaster dermed kan tages ned. Det er eksempelvis tilfældet i Albanigade.

    

(Artiklen fortsætter under billedet.)

Entreprenøren arbejder her med kørestrømsmasterne på Benediktsgade.

 

Arbejdet med at finde plads til kørestrømsmasterne i centrum af Odense har generelt været en udfordring, da jorden i forvejen er fyldt med bl.a. rør, ledninger og anden teknik, der sikrer, at vi som borgere kan få lys og varme i vores huse, hente vand til en kop kaffe, trække ud i toilettet og så videre.  

Frem mod sommeren vil det sidste anlægsarbejde omkring letbanen blive færdiggjort, samtidig med at letbanetogene udvider deres testkørsler mod nord. Netop nu foregår testkørslerne på strækningen fra Hjallese til IKEA på Ørbækvej. Inden for få uger udvides testkørslerne til også at omfatte Ørbækvej nord for IKEA og ind mod centrum via Nyborgvej.

Når letbanen efter planen åbner ved årsskiftet, vil der køre tog på strækningen cirka hvert syvende minut i dagtimerne på hverdage.

 

Følg letbanearbejdet - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse