Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Mennesker

Skoleelever tegner sig til brunsviger

12. marts 2021

 

Brunner på 21 forskellige måder. Letbanen som en glad og smilende trafikant. Eller letbanen som en farverig oversized regnorm, der smyger sig gennem byens gader. Der er mange måder at fortolke letbanen rent kreativt. Og det har en masse skoleelever fra 0. til 3. klasse fra Odenses grundskoler netop gjort.

På opfordring af Odense Letbane har de tegnet på livet løs og sendt kunstværkerne ind til Odense Letbane som led i trafiksikkerhedskampagnen ”Se letbanen i øjnene”. Et udvalg af tegningerne kan ses i galleriet nedenfor.

- Vi er utroligt glade for de flotte og meget forskellige tegninger, de søde elever har gjort sig umage med at tegne til os. De har også været gode til at tegne motiver, der handler om trafiksikkerhed og letbanens trafiksikkerhedskampagne, siger kommunikationskonsulent Rune Bager, Odense Letbane.

Formålet med tegnekonkurrencen har netop været at sætte fokus på trafiksikker adfærd nær letbanen forud for opstarten af testkørsler på letbanestrækningen.

 

Kampagnesiden for sikkerhedskampagnen "Se letbanen i øjnene"


- Børnene i de små klasser færdes oftest med voksne rundt i byen, men vi mener, at det er vigtigt at inddrage den aldersgruppe allerede nu. Dermed lærer de helt fra starten om ansvarlig og trafiksikker adfærd nær letbanen. Det vil helt sikkert også komme dem til gavn, når de bliver ældre, forklarer Rune Bager.

(Artiklen fortsætter under billedet.)

Elever fra 0.B på Seden Skole ser begejstret på deres præmie, en kæmpe brunner med letbane-logoøjne.


Tre skoleklasser fra henholdsvis Dalumskolen, Hunderupskolen og Seden Skole har sendt tegninger ind, og alle tre klasser belønnes med brunsviger til hele klassen for deres indsats.

Desuden har Odense Letbane uddelt trafikreflekser, klistermærker og flyers om trafiksikkerhed til alle indskolingselever i Odense. De ældre elever på byens grundskoler har også haft mulighed for at deltage i forskellige konkurrencer og quizzer og vinde brunsviger. Derudover har Odense Letbane også udarbejdet undervisningsmateriale om letbanen målrettet elever fra 7.-9. klasse.

 

Følg med i letbanearbejdet - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse