Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Letbane

Oplæg med Mogens Hagelskær: Kom bag om letbanens design

29. april 2018

 

Letbanen begynder forventeligt at køre i slutningen af 2020. Men hvordan kommer den til at se ud?

Hvordan er letbanens kommende logo, brand og skrifttype blevet til? Hvordan har vognenes indretning og farver samt stationernes udseende taget form? Og hvordan er der blevet arbejdet med at få letbanen til at passe til kunderne og passe godt ind i Odenses bybillede?

 

Det kan du høre letbanedirektør Mogens Hagelskær fortælle om mandag 30. april klokken 17.00 - 19.00 i Borgernes Hus.

- Jeg har selv deltaget i store dele af designprocessen sammen med Stadler og Comsa og vores øvrige samarbejdspartnere. Jeg kan stå inde for, at vi har arbejdet grundigt med at finde frem til den helt rigtige letbane til Odense med høj funktionalitet - og et udseende, som passer til Odense, siger Mogens Hagelskær, der er administrerende direktør for Odense Letbane P/S.

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål. Tilmelding er ikke nødvendig, men der er et begrænset antal siddepladser.

Samtidig kan du benytte lejligheden til at se en udstilling om letbanens design, som også er i Borgernes Hus frem til 6. maj.

 

Se billederne af designet: Letbanen bliver Odenses egen

 

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

undefined

 

 

I mere end et halvt år har Odense Letbane arbejdet sammen med leverandørerne af letbanevogne og transportsystemet om at udvikle letbanens brand og design. 

 

- Der er gjort et grundigt forarbejde med brandet - det vil sige fortællingen, logoet og farverne - samt et minutiøst arbejde med at få designet en særdeles funktionel letbane i et enkelt, let og roligt moderne design, så Odense Letbane både lever op til at være let at bruge for alle kunder og lever op til byens forventninger om en letbane, der understøtter Odenses identitet, siger Mogens Hagelskær.

Samtidig har letbanens tilgængelighedsgruppe, som består af ældre og personer med forskellige handicaps, bidraget til, at Odense får en tilgængelig letbane for alle. Ligesom arkitekter fra Odense Kommune, fagfolk fra designbureauet Kontrapunkt og udviklere af skrifttyper og piktogrammer har bidraget til at skabe Odenses kommende letbane.

Nu er Odense Letbane klar til at vise resultatet af den store, fælles designindsats frem.

 

Det sker på en stor udstilling, som kan opleves i Borgernes Hus fra mandag 16. april og tre uger frem. Her kan alle interesserede kigge forbi og se designet samt læse om dets tilblivelse. Udstillingen vil være bemandet to timer dagligt med personale fra Odense Letbane.

 

 

3D-animation: Kom med ind i Odenses letbanetog

 

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

undefined

 

 

 

Følg letbanearbejdet i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×