Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Trafik

Snart skal du lære disse nye letbane-skilte at kende

7. oktober 2016

 

Når Danmarks første letbane åbner i Aarhus næste år, vil byens trafikanter også komme til at møde en række nye skilte i gadebilledet. Det samme gælder odenseanerne fra år 2020, når Odense Letbane efter planen skal gå i drift.

Transport- og Bygningsministeriet har nu godkendt nye vejskilte, der på forskellig vis skal gøre opmærksom på letbanen. De er en del af en større pakke med nye trafikskilte, som blandt andet skal markere supercykelstier, gøre opmærksom på parkeringsregler og vise vej til togstationer.


(Artiklen fortsætter under billedet)

undefined
De nye letbane-skilte er en del af en større pakke med nye trafikskilte.

 

– Ændringerne afspejler, hvordan trafikken og gadebilledet ændrer sig. Der er kommet nye vejtyper og nye regler for parkering. En del kommuner satser meget på cykeltrafikken. I Aarhus er der fuld gang i letbanebyggeriet. De nye skilte vil hjælpe trafikanterne til at handle mest hensigtsmæssigt i de situationer, de kommer i, siger afdelingsleder i Vejdirektoratet Per Antvorskov.

De nye letbaneskilte byder blandt andet på et skilt med ubetinget vigepligt for øvrige trafikanter, der viser, at de skal holde tilbage for letbanen. Der kommer også en såkaldt undertavle, der viser, at et opsat skilt gælder særligt for letbanen.

 

VIDEO: Visualiseringer af Odense Letbane - fra Tarup til Hjallese

 

Derudover kan man opleve et særligt gult skilt, der viser en letbanestation – meget lig de skilte, man kender fra busholdepladser. Og man kan også møde letbanesymboler malet på asfalten, som angiver, at kun et letbanetog må bruge den pågældende kørebane.

Et symbol malet på asfalten kan også angive, at kørebanen kun må benyttes af letbanekøretøjer. Det kan eventuelt kombineres med et bussymbol, som viser, at busser i rutekørsel også må benytte banen.

Endelig vil der stå en række skilte langs letbanelinjen, som kun henvender sig til letbaneføreren. Disse skilte skal byens øvrige trafikanter dog ikke lade sig forvirre af.

 

undefined
Dette er en såkaldt undertavle, som viser, at der på den krydsende vej er anlagt letbane, hvor færdsel med letbanekøretøjer i begge retninger er tilladt.

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse