Om Odense Letbane
Nabo til vejarbejdet
Sporarbejde

Solceller på kontrolcenteret sikrer høj energistandard

16. juni 2020

 

Byggeriet af letbanens kontrolcenter i Hjallese skrider fortsat frem. Uden for hovedbygningen står i alt 10 letbanetog for tiden opmarcheret på sporene, der er færdiganlagt, og det meste af arbejdet foregår nu inde i selve bygningen.

Oppe på taget har montørerne også været i gang. Her er der nu opsat en stor klynge af solpaneler, cirka 270 i alt.

 

De mange solceller er med til at sikre, at kontrol- og vedligeholdelsescenteret baserer sig på de nuværende energikrav, nærmere bestemt Energiklasse 2020. Kontrolcentret vil således i højt omfang leve op til kravene. Dog er der med de mange store porte og åbninger i værkstedhallen få undtagelser, fordi der ganske enkelt lukkes varme ud, når letbanetog kører ud og ind.

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

Installationen af solpaneler på taget bliver tjekket.

 

Ellers handler arbejdet som sagt på nuværende tidspunkt primært om installationer og finish indendørs, så kontrolcenteret kan blive klart til at blive overdraget til letbaneoperatøren Keolis.

 

VIDEO: Hvordan vil du bruge letbanen i Odense?

 

Inden det kan ske, skal værksteder og lager monteres færdigt. Ligesom der skal indrettes teknikrum, kontorer, mødelokaler, uddannelsesfaciliteter, kantine, toiletter og omklædningsrum til letbanens ansatte.

Samt selvfølgelig hjertet i kontrolcenteret, selve kontrolrummet, også kaldet OCC (Operations Control Center). Herfra bliver letbanens drift styret og overvåget på store skærme.

På nabogrunden er arbejdet med at anlægge et nyt parkeringsanlæg også gået i gang. Det skal sikre, at det i fremtiden bliver nemt at parkere bilen tæt på motorvejen – eller stige af en fjernbus – og skifte til letbanen.

 

Stor P-plads skal skabe forbindelse mellem motorvejen og letbanen

 

 

Følg letbanearbejdet i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

 • Kortvarig spærring af Albanibroen

  Kortvarig spærring af Albanibroen

  Onsdag 21. april bliver vejbanerne på Albanibroen kortvarigt spærret mellem klokken 09.00 og klokken 12.00, da letbanens entreprenør skal montere ophæng til kørestrømsmaster.
  20. april 2021
 • Odense Letbane åbner ved årsskiftet

  Odense Letbane åbner ved årsskiftet

  Efter mere end ét års intens indsats for at mindske konsekvenserne af covidsituationen på anlægget af Odense Letbane, har letbanens hovedentreprenør, spanske Comsa, meddelt, at åbningen ikke kan ske til september.
  16. marts 2021
 • Ny cykelsti på Hjallesegade

  Ny cykelsti på Hjallesegade

  Fra onsdag 4. november skal cyklister trække cyklen på fortovet langs Hjallesegade mellem Svendborgvej og jernbanen, da cykelstien skal laves færdig.
  29. oktober 2020
 • Første tur med letbanen til IKEA

  Første tur med letbanen til IKEA

  I dyb frost og sne testkørte letbanen strækningen fra Hjallese til IKEA station for første gang i starten af februar. På 'line check'et' blev spor og signaler tjekket grundigt i gåtempo.
  12. februar 2021

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse