Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Sporarbejde

Solceller på kontrolcenteret sikrer høj energistandard

16. juni 2020

 

Byggeriet af letbanens kontrolcenter i Hjallese skrider fortsat frem. Uden for hovedbygningen står i alt 10 letbanetog for tiden opmarcheret på sporene, der er færdiganlagt, og det meste af arbejdet foregår nu inde i selve bygningen.

Oppe på taget har montørerne også været i gang. Her er der nu opsat en stor klynge af solpaneler, cirka 270 i alt.

 

De mange solceller er med til at sikre, at kontrol- og vedligeholdelsescenteret baserer sig på de nuværende energikrav, nærmere bestemt Energiklasse 2020. Kontrolcentret vil således i højt omfang leve op til kravene. Dog er der med de mange store porte og åbninger i værkstedhallen få undtagelser, fordi der ganske enkelt lukkes varme ud, når letbanetog kører ud og ind.

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

Installationen af solpaneler på taget bliver tjekket.

 

Ellers handler arbejdet som sagt på nuværende tidspunkt primært om installationer og finish indendørs, så kontrolcenteret kan blive klart til at blive overdraget til letbaneoperatøren Keolis.

 

VIDEO: Hvordan vil du bruge letbanen i Odense?

 

Inden det kan ske, skal værksteder og lager monteres færdigt. Ligesom der skal indrettes teknikrum, kontorer, mødelokaler, uddannelsesfaciliteter, kantine, toiletter og omklædningsrum til letbanens ansatte.

Samt selvfølgelig hjertet i kontrolcenteret, selve kontrolrummet, også kaldet OCC (Operations Control Center). Herfra bliver letbanens drift styret og overvåget på store skærme.

På nabogrunden er arbejdet med at anlægge et nyt parkeringsanlæg også gået i gang. Det skal sikre, at det i fremtiden bliver nemt at parkere bilen tæt på motorvejen – eller stige af en fjernbus – og skifte til letbanen.

 

Stor P-plads skal skabe forbindelse mellem motorvejen og letbanen

 

 

Følg letbanearbejdet i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse