Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Sporarbejde

Sporarbejde begynder på sidste del af Vestre Stationsvej

19. september 2019

 

OPDATERERING 19. DECEMBER 2019:

Ensretningen på Vestre Stationsvej mellem Fjordsgade og Rugårdsvej er forlænget frem til begyndelsen af marts 2020.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fra mandag 23. september begynder sporarbejdet på den inderste del af Vestre Stationsvej mellem Fjordsgade og Rugårdsvej. Derfor bliver den del af vejen ensrettet ind mod byen.

Bilister, der kører mod vest, kan i stedet benytte omkørselsruten via Rugårdsvej og Fjordsgade for at komme tilbage på Vestre Stationsvej. Ensretningen forventes at vare frem til udgangen af januar 2020.

Cyklister og fodgængere kan fortsat passere i begge retninger, ligesom der også bliver lavet en passage for cyklister og fodgængere på tværs af arbejdsarealet ud for Thorsgade.

Da Odense Letbanes entreprenør starter med at grave ud og opbygge bunden til letbanens spor, forsvinder muligheden for at kantstensparkere på strækningen permanent.

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

Når bunden er opbygget, støber entreprenøren et lag beton og lægger skinner, som der igen bliver støbt et lag beton omkring.

Derudover skal der blandt andet sættes kantsten ud mod vejbanen, bygges station ved Kongensgade, ligesom entreprenøren også sætter kørestrømsmaster og trækker tekniske installationer.

Det betyder også, at der fortsat vil være aktivitet på stækningen, når ensretningen ophører. Dette vil dog ikke i så høj grad påvirke trafikken.

Når arbejdet på den inderste del af Vestre Stationsvej er nået så langt, at der skal lægges skinner, fortsætter skinnearbejdet også på resten af Vestre Stationsvej i retning mod Vesterbro. Forventeligt begynder der at blive lagt skinner efter årsskiftet.

Arbejdet på Vestre Stationsvej forventes at vare frem til foråret 2020. Derefter skal entreprenøren bygge letbanens spor og stationer færdig i resten af byen og letbanen skal testes inden den forventede åbning i 2021.

 

Følg arbejdet på Vestre Stationsvej - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse