Nabo til vejarbejdet
Anlægsarbejde

Tunnelarbejde på Campusvej skrider frem

24. august 2017

 

Hen over sommeren har entreprenørfirmaet Aarsleff arbejdet på at sænke ingeniørtunneler, hvor Campusvej passerer under universitetets bygninger. Arbejdet nærmer sig nu sin afslutning.


Foto: Kennett Krebs

 

Sænkningen af tunnelerne, der forbinder bygninger på begge sider af Campusvej med hinanden, er nødvendig for at skabe den frihøjde til de kommende letbanetog og køreledninger. Ved samme lejlighed bliver tunnelerne forstærket, så de kan modstå tryk og vibrationer fra de op til 60 tons tunge letbanetoge.

Ingeniørtunnelerne ligger umiddelbart under vejbanerne på Campusvej, hvor de skaber forbindelse for vand-, kloak- og fjernvarmerør samt ledninger mellem universitetets bygninger.

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

undefined

 

Det konkrete arbejde består i at skære 35 cm af toppen af tunnelerne. Tunnelarbejdet er blevet cirka en måned forsinket, da den beton, der skulle fjernes, var tykkere end forventet – samt at jordbundsforholdene også har været blødere end forventet. Derfor er der blevet støbt ekstra fundamenter for at sikre en tilstrækkelig solid konstruktion.

Tunnelkonstruktionen støbes i såkaldt lavalkali-beton. Det er en betontype, der er godkendt til broer og tunneler i særlige jordbundsforhold.

 

Letbanen skal binde Campus sammen med Odense

 

Når tunnelerne er færdig, vil Campusvej forblive lukket for trafik. Al trafik til P-arealerne skal fortsat foregå via indkørslerne øst og vest om universitet.

Der forventes at skulle lægges skinner til letbanen igennem SDU i begyndelsen af 2019. Letbanen forventes at åbne i slutningen af 2020. SDU vil i den forbindelse få to stationer. Én ved den nordlige hovedindgang og én ved indgang B og C midt på Campusvej. Derudover bliver der stationer i nærheden ved Cortex Park, det kommende sundhedsvidenskabelige fakultet og Nyt OUH.

 

Følg arbejdet på Campusvej - tilmeld dig nyhedsbrevet her 

 

undefined

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×